TOS Actief wint eenvoudig van Nautilus

TOS Actief is aan het begin van dit seizoen weer begonnen met een zondag team. De ploeg kwam in zijn geheel over van Arsenal. De selectie kent vele nationaliteiten, want het bestaat volledig uit expats die in Nederland wonen. Het team draait een geweldig seizoen in zondag 5b. Het staat bovenaan en heeft voor de winterstop maar één wedstrijd verloren, en is dit jaar zelfs nog ongeslagen.

Op de paasmaandag speelde het een thuiswedstrijd tegen Nautilus. Ook dit team draaide de afgelopen weken goed, door onder andere de laatste drie wedstrijden winnend over de streep te trekken. De ontmoeting eindigde in een 4-0 zege voor TOS Actief. Het werd een aardig duel, hier en daar wat stevig.
Scheidsrechter Wa Bwanda was genoodzaakt om zes maal een gele kaart te trekken, eerlijk verdeeld over beide teams.

TOS Actief was duidelijk het bovenliggende team en vlak voor rust was het raak met het openingsdoelpunt van Schwarz, en meteen na rust met doelpunt nummer twee van Gannon. Na 65 minuten was een knappe aanval over links de opmaat voor doelpunt nummer drie. De bal kwam uit op rechts bij Van der Poel, die de bal via binnenkant paal binnen schoot. Daarna was het vet wel van de soep, en speelde TOS Actief de wedstrijd onder controle uit. In de laatste minuut scoorde de koploper nog doelpunt nummer vier. Schwarz kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip panklaar voor de voeten en faalde niet.

Een verdiende zege voor trainer Rob McDonald en zijn TOS Actief, en trok Nautilus het team van trainer Frits Bosch aan het kortste eind. TOS Actief blijft leider in 5b met 35 punten uit 14 wedstrijden. Het is een ’two horse-race’ strijdt voor het kampioenschap met SMVC Fair Play. Het team uit Culemborg heeft 33 punten uit 13 wedstrijden, en won deze maandag met een monsterscore van 11-1 tegen Muiderberg.

TOS Actief speelt donderdagavond een inhaalwedstrijd uit tegen De Germaan/De Eland. Voor Nautilus wacht zondag een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 5b

Tekst: Peter Oud