AFC - Foto: Ineke de Haan

Trainer Bob Veldhuis per direct weg bij AFC

Bob Veldhuis heeft afgelopen weekend te kennen gegeven niet verder te gaan als hoofdtrainer van AFC zaterdag 1. Het is halverwege het seizoen, toch te ambitieus gebleken om met een volledig nieuw team en veel blessureleed, mee te draaien op het niveau van de zaterdag tweede klasse.

Voor veel spelers bleek het niveau van de competitie te hoog. Veldhuis: ,,Een aantal jongens heeft onderschat wat je moet doen en laten op dit niveau, welke prioriteiten je moet stellen. Dat leidde tot veel blessures en een wisselende teamsamenstelling, zowel op trainingen als op wedstrijddagen En dat zag je terug in het spel. Met regelmaat stond AFC op wedstrijddagen met een incompleet team. Als de resultaten dan ook nog tegenvallen, is het lastig om de boel positief te laten kantelen. Tot aan de rust deden we vaak goed mee, maar na een uur voetbal was het vaak over en uit.”

De eerst volgende (uit)wedstrijd voor AFC staat begin maart op het programma, tegen Monnickendam. Tot dan heeft AFC de tijd heeft om te bewegen en met een oplossing te komen. Veldhuis: ,,Ik vind dat dit met een andere trainer dient te gebeuren. Dus ik doe een stap opzij. Ik hoop dat AFC iets kan met mijn aanbevelingen en versterking weet aan te trekken voor dit team. Dat gun ik AFC, maar met name de spelers die stappen hebben gemaakt.”

AFC bezet een laatste positie in de zaterdag tweede klasse A. Het verloor afgelopen weekend met 6-1 van Buitenboys. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in zaterdag 2a.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC