Trainer Chabab haalt uit naar KNVB na nederlaag tegen EVV

Topklasser Chabab verloor in eigen huis met 1-3 van EVV . De ploeg  van trainer Alami Ahannach voelde zich onrecht aangedaan na een onterecht afgekeurd doelpunt . Toch lag daar niet alle schuld van de nederlaag. Ahannach haalde vervolgens voor de camera van RTVNH uit naar de KNVB.

De eerste de beste aanval van EVV leverde gelijk een treffer op. Cheffrino Eind schoot na zes minuten raak. Pas na elf minuten in de  tweede helft kwam Chabab terug tot 1-1. Een verre uittrap van de keeper Reinaldo O’Niel belande voor de voeten van Geoffrey Verweij die hem in de korte hoek langs de keeper van EVV schoot. Één minuut later was het weer raak voor Chabab.  Ibrahim El Ahmadi kopte de bal langs de doelman maar de scheidsrechter keurde op advies van de grensrechter het doelpunt af wegens buitenspel.

Grootfaam

Een kwartier voor tijd krijgt doelman O’Niel de bal niet onder controle en  na geklungel in de defensie is het  Michele Meerburg die gebruik maakte van de geboden mogelijkheid en de 1-2 maakt. Met nog acht minuten te spelen maakt invaller Tim Blättler gebruik van de ruimte die Chabab inmiddels moest laten. Slordig verdedigen gaat aan de derde treffer vooraf en zo verliest Chabab met  1-3 van EVV.

JBE_3442

Trainer Alami Ahannach stak na afloop tegen RTV-NH zijn woede niet onder stoelen of  banken: “De 2-1 was een honderd procent goal in mijn ogen. Even later scoren zij een doelpunt die wel buitenspel was en die wordt niet afgekeurd. Ook wat er werd gezegd tegen de jongens door de scheidsrechter kan niet. Ik heb het idee dat de KNVB ons op een of andere manier wilt pakken. Waarschijnlijk geven ze de scheidsrechters instructies mee. Waarschijnlijk willen ze Chabab uit de topklasse hebben.”

JBE_3497

Ahannach doelt daarmee ongetwijfeld ook op de uitspraak van de KNVB over het overspelen van het duel tegen HSC’21. Chabab zou Gino Felixdaal onterecht hebben laten meespelen. Chabab zegt van de KNVB toestemming te hebben gehad om de verdediger te laten spelen. Lees hier meer over de uitspraak van de KNVB  en hier over de stappen die Chabab wil ondernemen.

Chabab blijft door dit verlies onderaan staan met evenveel punten als Juliana ’31, WKE en Be Quick 1887. Echter hebben de uit Amsterdam West nog de wedstrijd tegen HSC ’21 en WKE inhalen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag Topklasse