Trevor Strobbe
Trevor Strobbe terug bij De Meteoor

Trevor Strobbe volgt De Meteoor op de voet: “De ploeg gaat sowieso de nacompetitie halen”

Trevor Strobbe was de afgelopen jaren de hoofdtrainer van het eerste team van De Meteoor. Dit seizoen staat hij aan het roer van IVV 2, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. “Maar wanneer ik naar De Meteoor rijd, dan voelt dat nog altijd als thuiskomen”, zo merkt de oefenmeester op.

De hoofdtrainer startte in augustus met zijn nieuwe uitdaging en kon direct successen bijschrijven. Tijdens een goede voorbereiding won zijn team onder meer het ‘De Meteoor-toernooi’. “Het was zeker even gek om als trainer van een andere club op het complex aanwezig te zijn. Anderzijds voetbal ik nog altijd elke zaterdag bij De Meteoor, waardoor ik de weg goed ken.”

Ook in de beker deed IVV het goed, waardoor het team van Strobbe met vertrouwen de competitie tegemoet ging. Na zes wedstrijden staat de club uit Landsmeer op de vijfde plaats met elf punten. “We verloren vooralsnog alleen van Kampong, maar dat was een ervaren ploeg. Toen lieten we het kaas echt van ons brood eten. Onze doelstelling is om in het linker rijtje te eindigen. Daar heb ik écht de groep voor.”

Strobbe merkt echter ook de keerzijde om bij een tweede team te werken. Zo moest hij al meermaals zijn beste spelers afstaan aan het eerste. “Wanneer het eerste team compleet is, dan hoef ik niemand af te dragen. Dat is alleen niet altijd het geval”, zo legt hij uit. “Ik ben bijvoorbeeld mijn topscorer kwijt aan het eerste team, omdat hij aan de selectie is toegevoegd. Hij speelt bij ons wel mee, maar geen hele wedstrijden meer. Dan moeten we als technische staf proberen om het op te vangen. Natuurlijk hebben we een grote groep met veel spelers om uit te kiezen, maar haal de beste twee tot drie spelers uit het team en je hebt direct een andere selectie. Dat geldt voor veel verenigingen.”

In zijn vrije uren in het weekend is Strobbe met regelmaat bij De Meteoor terug te vinden om het eerste elftal te zien spelen. Hij is trots op de manier waarop Charles Loots dit seizoen zijn werk vervolgt. “Voor mij was het niet moeilijk om mijn periode bij De Meteoor af te sluiten. Ik kijk echt als supporter en vriend van sommige spelers naar de wedstrijden. De ploeg doet het heel goed en draait bovenin mee.” Strobbe kent de huidige trainer goed. “Op zaterdag speel ik met hem samen. Hij heeft deze zomer flink wat kwaliteit naar de club gehaald en laat vooralsnog goed voetbal zien. Voor mijn gevoel gaat deze ploeg sowieso de nacompetitie in.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)