Tweede Divisie 2016/2017 is een feit

Vanaf het seizoen 2016/2017 wordt de Tweede Divisie weer ingevoerd. Een ruime meerderheid van de profclubs stemde in met het plan van de KNVB. Zaterdag deden de amateurs dit al. Vanavond (dinsdag) werd in de bondsvergadering definitief besloten de huidige voetbalpiramide aan te pakken.

De Tweede Divisie wordt een landelijke competitie onder de Jupiler League, waar de beste Zaterdag- en Zondag Topklassers aan worden toegevoegd. Ook de beloftenteams van de BVO’s treden toe tot de nieuwe voetbalpiramide. Zij worden verdeeld onder de Jupiler League, de Tweede Divisie, twee Topklassen en zes Hoofdklassen. Die indeling werd eerder al bekend.

De beoogde verdeling van de KNVB voor de piramide, met de komst van de Tweede Divisie. Bron: Voetbal International
De beoogde verdeling van de KNVB voor de piramide, met de komst van de Tweede Divisie. Bron: Voetbal International

De Tweede Divisie wordt ingedeeld op basis van de eindklassering in de Topklasse volgend seizoen (2015/2016). De zeven beste clubs van de zaterdag en de zondag promoveren dan naar de Tweede Divisie. Daarnaast komen er vier beloftenteams bij. Jong Ajax, FC Twente en PSV blijven actief in de Jupiler League. De overgebleven beloften worden verdeeld onder de Topklassen (zes) en de rest in de Hoofdklassen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)