De Volewijckers

Tyshawn Okoh (Diemen) en Chad de Jong (Batavia’90) versterken De Volewijckers

Het komende seizoen wil De Volewijckers graag naar derde klasse promoveren. De ploeg van hoofdtrainer Mitchell Haijen wil dit bereiken door de selectie te verbreden en te voorzien van een extra kwaliteitsimpuls. De eerste twee versterkingen voor het seizoen 2020/2021 zijn bekend. Tyshawn Okoh komt over van Diemen (zondag), nadat Diemen zich niet meer gaat richten op prestatievoetbal op zondag. De andere nieuwkomer is Chad de Jong, de afgelopen twee jaar speelde hij voor Batavia’90 uit Lelystad, maar daarvoor was hij actief voor ZSGOWMS en DWS. Beide spelers willen het nieuwe seizoen vol voor promotie naar de derde klasse gaan.

Tyshawn Okoh

Dat het seizoen opeens tot een einde kwam was een domper van Tyshawn Okoh. De middenvelder was herstellende van een blessure. “Ik sloot net weer aan, ik mocht net weer meetrainen en toen stopte het seizoen”, vertelt hij. In de eerste helft van het seizoen liep hij een blessure op en had te maken met meerdere terugvallen. Okoh was dan ook blij dat hij weer op het veld kon staan en pijnvrij kon beginnen met voetballen.

Okoh is geen onbekende van de trainer. In het seizoen dat Haijen stage liep bij JOS Watergraafsmeer zat Okoh bij de selectie van dat team. “Vorig jaar had hij me al even gecontacteerd, voordat ik naar Diemen ging. Toen had ik dus alleen een andere keuze gemaakt. Alleen Diemen stopt met de zondagafdeling en toen nam Mitchell weer contact met mij op. We hebben een goed, open gesprek gevoerd. Dat beviel goed.” Toch hakte Okoh niet direct de knoop door, hij kon namelijk ook bij het zaterdagteam van Diemen gaan spelen, dat in dezelfde competitie als De Volewijckers speelt. “Maar het gesprek was heel goed. Ook bevalt de ambitie van de club me heel erg, want ik ben zelf ook ambitieus.”

Chad de Jong

Na twee seizoenen keert Chad de Jong weer terug op de Amsterdamse velden. De aanvaller speelde de afgelopen twee jaar bij Batavia’90 in Lelystad, maar hij staat het komende seizoen in de spits bij de club uit Noord. “De overstap kwam tot stand via mijn fysiotherapeut Richard Smith. Zijn zoon (Edson Smith, red.) is de teammanager bij De Volewijckers. Ik heb bij DWS met hen samengewerkt en voor mij was dat een goed jaar.” Zo scoorde hij veelvuldig en koos voor tweedeklasser ZSGOWMS, terwijl er ook interesse was hoger spelende ploegen. Bij ZSGOWMS scheurde hij voor het seizoen al zijn kruisband, waardoor het eerste seizoen aan hem voorbij ging. Het tweede jaar werd hij weinig gebruikt en koos voor Batavia’90. “Daar speelden vrienden van mij en ik wilde weer fit worden. Ik was daarnaast het plezier een beetje kwijt geraakt, door mijn zware blessure en het niet spelen. Terwijl ik bij DWS aan de lopende band scoorde.”

Bij Batavia heeft hij twee leuke seizoenen gehad, hij vond het fijn om met vrienden samen te spelen en De Jong heeft veel geleerd van de trainer. “Nu kwam Edson bij me, dat hij me graag De Volewijckers zag versterken.” De Jong was benieuwd wat de plannen van de ploeg uit de zaterdag vierde klasse zijn. Na een paar koppen koffie en goede gesprekken heeft hij besloten om het aankomende seizoen voor De Volewijckers te gaan spelen. “Ik heb er weer zin in, voetballen in Amsterdam. Kan het goed combineren met mijn werk. Daarnaast lijkt De Volewijckers me een hartstikke leuke club.”

Wel betekent het voor De Jong voetballen in de vierde klasse, na eerst te zijn uitgekomen in de tweede en derde klasse. “Ja, dat was wel even een dingetje. Plezier moet nummer 1 zijn, dat heb ik gemerkt de afgelopen jaren. Het is dan aan mij, als spits, om ervoor te zorgen dat we een niveau omhoog gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)