Uitblinkende Virgil Deen kan nederlaag Ajax tegen DHSC niet voorkomen

De deceptie van twee weken terug na de nederlaag bij JOS/ Watergraafsmeer kwam hard aan bij en ieder binnen de Zaterdag tak van Ajax. Kon Ajax met nog vier duels te gaan (te beginnen zaterdag tegen laagvlieger DHSC) de druk op het ontketende Sv Huizen nog enigszins opvoeren…….?

Ajax kreeg bijna direct al na de aftrap de eerste serieuze mogelijkheid via Jordi Bitter maar al snel liet DHSC zien dat het niet zoals in de heenwedstrijd (0-6) was gekomen om als kanonnenvoer te dienen.

Deen

De bij vlagen onnavolgbare Kenneth Aninkora haalde al in de vijfde minuut randje 16 meter hard uit en via het lichaam van Achraf Nemji verdween de bal achter de verbouwereerde Virgil Deen (0-1) Het was een fikse vroege tegenvaller voor de dadendrang die Ajax wilde etaleren vanmiddag, helemaal omdat in het prille vervolg Ajax maar één man dankbaar mocht zijn: doelman Virgil Deen.

Want niet Ajax, maar DHSC kreeg volop mogelijkheden lees kansen om de score verder uit te bouwen in en sterk eerste kwartier van de bezoekers . Zo waren Tom de Klein ( vrije trap 14e min ) en Nordin Zoufri ( hard schot 16e minuut ) dichtbij en doelpunt maar de al eerder genoemde Virgil Deen hield Ajax op de been.

Blessures

Pas in de 18e minuut kreeg Ajax weer en aardige mogelijkheid toen Vicenzo Schep in het zijnet schoot maar de Amsterdammers die wat opkrabbelde na een uiterst stroef en onzeker begin kregen toch de gelijkmaker op het bord in de 20e minuut toen de voorzet van Jordi Bitter bij Vicenzo Schep belande die zijn geplaatste schot in de rechter beneden hoek zag verdwijnen voor de 1-1. Het duel bleef daarna redelijk in balans al was Ajax misschien het dicht bij een voorsprong toen na een vlot lopende aanval Kenneth Misa Danso in het zijnet schoot. Wederom moest na en goed half uur Jordi Bitter het strijdtoneel weer verlaten, de belangrijke schakel in het Ajax spel is erg blessure gevoelig en ook nu moest hij weer gewisseld worden, zijn vervanger was Yassir Smlali.

Het levendige duel maar kwalitatief zeker niet hoogstaand leek af te stevenen op een 1-1 ruststand totdat doelman Melvin van de Beeten de helpende hand toe stak voor Ajax in de 44e minuut. Zijn spelhervatting (doeltrap) belande pardoes voor de voeten van Kevin van Kippersluis die vervolgens het cadeau dankbaar uitpakte 2-1.

Koude kermis

Na rust moest het goedkomen want de laatste weken zijn de laatste 45 minuten bij Ajax vaak het beste gedeelte van de wedstrijd maar dit keer kwam Ajax van een koude kermis thuis. Het was juist DHSC dat fris en overtuigend uit de startblokken kwam en via spits Nordin Zoufri twee grote mogelijkheden kreeg binnen 5 minuten om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Nee, Ajax liet en ander gezicht zien dan dat we gewend waren de laatste tijd na rust, het veldspel wat sowieso al wat bleekjes was en weinig overtuigend werd er zo niet beter op , toch was Vicenzo Schep in de 60e minuut dichtbij de 3-1 met zijn vrije trap maar doelman van de Beeten dook de bal uit de hoek.

Kansen

Het wat onrustige duel was inmiddels aanbeland in de 69e minuut toen DHSC dichtbij de 2-2 was Nordin Zoufri en Ajax meteen in de tegenstoot alle vrijheid kreeg om op weg te gaan naar het doel van de Beeten via Kenneth Misa Danso. De topscorer aller tijden leek zijn honderdste doelpunt te gaan maken voor Ajax maar zijn uithaal verdween centimeters naast de linkerpaal, of had de sympathieke Misa Danso de bal toch maar moeten afgeven op de mee opgekomen en vrijstaande Yassir Smlali.

Het bleek achteraf misschien en wel hele dure keuze want in de 82e minuut toen de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan kregen de bewoners van Ondiep op het randje van de 16 meter en vrije trap nadat Xamm Flemming reparatie werkzaamheden moest uitvoeren na balverlies op het middenveld. Het was Tom de Klein die hard maar laag de bal door de muur heen schoot, blijkbaar zag doelman Deen de bal niet aankomen want de sluitpost dook te laat naar de grond waardoor de 2-2 op het bord verscheen.

Pijnlijk

Ajax moest winnen en kon geen genoegen nemen met één punt en drong dus aan in de slotfase zonder grote kansen te krijgen overigens . Het vuurwerk dat lange tijd achterwege bleef explodeerde dan toch in blessure tijd. Ajax dat sterk aandrong om alsnog de overwinning te bemachtigen kreeg in de omschakeling wel heel keihard de deksel op de neus. Het was de prima spelende Nordin Zoufri die alle vrijheid kreeg om de bal op te drijven en vervolgens zeer fraai in alle vrijheid en geplaatst uit kon halen voor de 2-3.

Rood

De teleurstelling was enorm bij Ajax en tot overmaat van ramp kregen invaller Guilluano With (Ajax) en Nordin Zoufri (DHSC) het met elkaar aan de stok waarbij With en natrappende beweging maakte maar beide spelers moesten met rood van het veld. Het was een zure, bittere maar vooral teleurstellende middag voor Ajax dat nu vier van de laatste vijf duels verloor en de titel moet gaan overlaten aan Sv Huizen. Hopelijk kunnen de Amsterdammers snel de boel bijeen rapen om zo dit seizoen nog kleurrijk af te maken op deze op sportief vlak sombere donkere 4 mei.

Ook Sander Middelbeek was na afloop weinig spraakzaam. ,,Dat we teleurgesteld zijn en geen kampioen gaan worden mag nu wel duidelijk zijn maar ik ga geen negatieve berichten naar buiten brengen. Wij gaan ons focussen op de na competitie, de niet fitte of geheel fitte spelers klaarstomen voor nog een prachtig slotakkoord in de nacompetitie. Met andere woorden: ,,Kop omhoog!“

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)