Valse start tweede seizoenshelft voor AGB

In de winterstop ging AGB goedgemutst op trainingskamp in Turkije, om de basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft. De eerste officiële wedstrijd van 2023 was tegen laagvlieger Assendelft. Op het eigen sportpark kregen de Amsterdammers de deksel tegen de neus: de gasten wonnen met nul tegen twee.

Assendelft stak het duel verdedigend in. De linies werden dicht op elkaar gehouden en er werd gegokt op de omschakeling. AGB omsingelde regelmatig het strafschopgebied van de wit/zwarten, maar kon amper tot een kans komen. Na een mogelijkheid voor AGB schakelde Assendelft razendsnel om. Spits Jimmie Glas werd diep gestuurd en hij wist AGB-goalie Halil Suzulmus te passeren. Echter had de spits niet op Hamza Amghar el Yettefti gerekend, want de Amsterdamse verdediger kon het rollertje net voor de lijn keren. Na zo’n reusachtige kans zou AGB wakker zijn geschut. Alleen een paar minuten later was er een vergelijkbare counter en ditmaal was Glas wel trefzeker: 0-1.

Het was niet alsof AGB geen kansen kreeg. Nadat de tegentreffer was geincaseerd kreeg Jordan de Jong een goed schietmogelijkheid. Ook een indraaiende corner van Hursut Meric werd door Assendelft-keeper Yort Willems net uit het doel getikt. Spits Edip Biberoglu schoot nog, maar de verdediging van Assendelft hield stand.

Na rust wist Assendelft de voorsprong te verdubbelen. Weer was het Glas die scoorde en AGB keek tegen een fikse achterstand aan. De Amsterdammers gooiden alles in de strijd om een doelpunt te maken, maar toch werd er vaak de verkeerde keuze gehad. Ook bleef Assendelft keihard werken en de linies compact houden, waardoor AGB op 0 treffers bleef steken.

Toen scheidsrechter Rob Wassink floot voor het eind van de wedstrijd bogen de AGB-spelers het hoofd en zochten snel de kleedkamer op. Nadat koploper HBC punten had verspeeld, was dit de mogelijkheid geweest om in te lopen. Volgende week neemt AGB het op tegen LSVV.