Foto Robert Molnar | Quick'20-spits Rens van Benthem rekende eigenhandig af met OFC

Van Benthem (Quick’20) legt met vijf treffers OFC op de slachtbank

OFC is er in de zondag derde divisie genadeloos hard vanaf gegaan bij Quick 20. De equipe van trainer Imdat Ilquy kreeg een 6-1 pak slaag van de Oldenzalers. Rens van Benthem was met vijf treffers zeer belangrijk voor de thuisclub. Door de nederlaag zakt OFC naar de vijfde plek.

Ilguy was zeer te spreken over Quick en vond dat hun succes niet alleen van Van Benthem kwam. “Hij scoort natuurlijk vijf keer dus als spits weet hij exact waar hij moet staan. Maar je doet de rest van het team tekort als je zegt dat de nederlaag alleen door Van Benthem komt. Quick is voetballend gewoon een hele goede ploeg. Ik vond ze goed in de omschakeling en ook verdedigend. De beste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld.”

20161009-quick20-ofc-1

De keuzeheer zag OFC slecht van start gaan. “We begonnen heel erg slap en komen al na negen minuten met 1-0 achter. Daarna ga je meteen meer risico nemen en geef je ruimte weg.” In het eerste bedrijf hield OFC de schade nog redelijk beperkt. De bezoekers keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan doordat ook Melvin Degenaar het net wist te vinden voor de Overijsselaren.

Na de onderbreking begon OFC niet verkeerd. “Ik vond dat we scherp uit de kleedkamers kwamen en de eerste zeven a’ acht minuten na rust een goede fase hadden. Ik had het gevoel dat er nog wat te halen viel en als we dit door hadden gezet dat we ze konden pakken. Een persoonlijke fout van ons zorgde er hierna echter voordat de 3-0 viel”, leidt Ilguy de tweede treffer van Van Benthem in.

20161009-ouick20-ofc-2

Geheel in de lijn van dit duel kreeg OFC hierna de 4-0 om de oren. Een opzichtige overtreding van Romano de Jonge leverde een strafschop voor Quick die door Van Benthem binnen werd geschoten. De gasten deden halverwege het tweede bedrijf nog wat terug na een goede aanval met als eindstation invaller Mohamed Cherif. “We hadden hierna nog wel kansen op de 4-2, maar mede door de slapheid van ons viel dat tweede doelpunt ook niet.”

20161009-quick-ofc-3

Quick was nog wel trefzeker en het was uiteindelijk nog twee maal Van Benthem die OFC met een 6-1 nederlaag naar huis stuurde. “Het was dramatisch vanuit onze kant en dan druk ik het nog zacht uit. De instelling en de mentaliteit ontbrak. We wonnen de duels niet. Ik had het idee dat we speelden alsof we al kampioen waren.”

Volgende week moet OFC het in eigen huis opnemen tegen JVC Cuijk om de slechte smaak van deze forse nederlaag weg te spoelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde divisie.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Robert Molnar

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC