Peter van Buuren

Van Buuren: “Wij willen graag de slechte start omzetten naar een goed einde”

Peter van Buuren en voorzitter Ron Muller zagen afgelopen zomer een groot gedeelte van de eerste selectie van Geinburgia verdwijnen. De twee heren bleven rustig en organiseerden een try-out training. 

De try-out training zorgde voor veel positiviteit bij Muller en Van Buuren. De try-out training werd goed bezocht. Van Buuren gaf een training aan de jongens en begon met selecteren. Uiteindelijk mocht en kon een grote groep jongens zich na wat hulp van Muller aanmelden bij de kleine, vriendelijke club uit Amsterdam-Zuidoost.

Het zoeken naar nieuwe jongens had wat tijd van de voorbereiding gekost, maar iedereen begon met goede moed aan de late voorbereiding. Het team bestaat uit jong en oud, maar de trainer ziet dat dit jaar de verhouding jong oud beter klopt. “De seizoenen hiervoor hadden wij ook jonge en oude spelers, maar dit jaar zitten de leeftijden meer bij elkaar. Dat helpt enorm en zorgt voor een positieve verstandhouding in de kleedkamer.” Veel positiviteit was er aanwezig bij Geinburgia, maar de resultaten waren helaas negatief voor Van Buuren. Alle drie de bekerwedstrijden gingen verloren met grote cijfers. “Na de bekerwedstrijden, wat nog altijd onze voorbereiding was, had ik er wel een hard hoofd in. Ik had verwacht dat de stemming zou omslaan en sommige jongens misschien de club zouden verlaten. Die gedachtes kon ik na eerstvolgende trainingen alweer wegstoppen. Mijn spelers bleven gelukkig enthousiast en hielden hun hoofd omhoog. De selectie was erg gedreven en ik zag veel potentie in het team.” Maar de ook de eerste 3 competitiewedstrijden gingen verloren. Bij de laatste wedstrijd werd de hoeveelheid potentie eindelijk omgezet naar resultaat. Geinburgia wist met maar liefst 4-0 te winnen, maar kon de weken daarna niet doorpakken.

Na wedstrijden puzzelen met de spelers viel het allemaal op zijn plek tegen Waterwijk en zag Van Buuren zijn spelers ook dichterbij de 100% komen. Geinburgia had de eerste stappen gezet voor een opmars naar boven, maar werd helaas net als alle clubs tegengehouden door de aangepaste coronamaatregelen. “Wij waren qua resultaat erg slecht begonnen, maar waren intern erg goed bezig. De spelers behaalden iedere training een hoog niveau en waren erg betrokken bij het team en de club. De licht geblesseerde spelers kwamen op de trainingsavonden naar de club om te gaan uitlopen en de zwaar geblesseerde spelers kwamen naar Zuidoost om alleen te kijken naar de training. Ik ben erg blij dat Iedereen bezig is met elkaar en dat waardeer ik heel erg, want normaal gesproken is dat niet de normale gang van zaken in de vierde klasse. Wij willen graag de slechte start omzetten naar een goed einde en ik weet zeker dat het ons gaat lukken.”

Van Buuren koos er expres voor om een try-out training in te plannen en niet een groot gedeelte van JO19 naar het eerste te halen. “In de vierde klasse kom je veel fysiek sterke tegenstanders tegen en dat had een voor groot gedeelte niet heel goed geweest.” Geinburgia is altijd al een kleine club geweest en is het kleine broertje van FC Abcoude en FC Weesp. De spoeling is dun en in elke leeftijdscategorie heeft de club maximaal 3 teams. In de vijver van Geinburgia zitten momenteel weinig vissen, maar Van Buuren maakt regelmatig gebruik van spelers uit de onder 19. “Het is belangrijk dat ook de jonge jongens de kansen krijgen en dat de oudere jongens hun ervaring delen met de jonkies.” Geinburgia 1 is een grote talentvolle mix volgens Van Buuren, die een lastige tijd achter de rug heeft. “Het was niet makkelijk om met allemaal nieuwe jongens aan de slag te gaan, maar gelukkig zitten wij nu op het goede spoor. Wij zijn hard aan het trainen en kijken uit naar het nieuwe begin.” Na alle inspanningen en drukte met de jongens, zoekt de trainer vaak samen met zijn maatje Hans Vermeij de rust op in het bos. Alle voetbalgebeurtenissen en tegenwoordig politieke punten worden besproken, maar vooral lachen de twee samen heel veel weg tijdens de boswandeling. Van Buuren was eerder werkzaam bij Pancratius, Abcoude en WV-HEDW, maar kwam in 2016 terug naar zijn geliefde club Geinburgia waar hij aan het begin van 2020 zijn contract verlengde met een jaar.

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)