Ferry van der Meulen

Van der Meulen krijgt nieuwe functie binnen GeuzenMiddenmeer

Ferry van der Meulen gaat binnen GeuzenMiddenmeer aan de slag als Hoofdopleidingen Bovenbouw. Van Der Meulen, inmiddels als zo’n tien jaar actief bij de club, maakte afgelopen januari bekend te stoppen als trainer van de zaterdagselectie.

De trainer voelt met deze aanstelling het vertrouwen van de club en wilt dat dan ook maar al te graag terugbetalen. “Toen ze mij hiervoor benaderden, voelde ik me enorm vereerd. Het bestuur van de club is de afgelopen twee jaar enorm verjongd. Zo is bijvoorbeeld het beleidsplan uit het stof gehaald en ik denk dat ik nog meer frisse energie binnen de club kan aanbrengen.” Robert Overkleeft, technisch manager van de club vertelt: “Ferry is de beoogd opvolger van Carlos Alarcon Vidal en mij. Ik zal Ferry gaan begeleiden om binnen 5 jaar hoofd van de technische staf van GeuzenMiddenmeer te zijn.” Alarcon Vidal is op dit moment hoofd van de onderbouw en trainer van de zondagselectie.

Van der Meulen, inmiddels ook bezig met de KNVB-opleiding hoofd jeugdopleidingen, zal de hoofdtrainers, selectietrainers en oudertrainers op technisch gebied begeleiden op de maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Daarnaast wordt hij ook hoofdtrainer van de JO17 en JO13.

Doelstelling
Daarbij heeft de club een aantal doelen opgesteld, waarvan Van der Meulen de belangrijkste opsomt: “Op korte termijn willen we door middel van gevarieerde oefenstoffen de spelers prikkelen, zodat ze met plezier naar de training blijven gaan. Daarnaast merken we dat spelers vaak als ze wat ouder worden de club verlaten, omdat ze op een hoger niveau willen spelen. We willen deze jongens graag behouden, mede door het niveau van de trainers te verhogen.”

“Tot slot het belangrijkste doel: Dat we over zo’n 3 à 5 jaar jongens zien doorstromen naar de zondagselectie, dan heb ik mijn taak redelijk volbracht.” Ook Overkleeft beaamt dat doel: “Over 3 jaar willen we een stabiele derdeklasser zijn met eigen jeugd. Om de overstap van de O19 naar de selectie makkelijker te maken, gaan Carlos en Ferry in ieder geval één keer per maand een voetbalacitiviteit voor Jong GeuzenMiddenmeer organiseren.”

Ferry van der Meulen (GeuzenMiddenmeer) stopt na dit seizoen: “Kijk terug op een geweldige tijd”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)