Zeeburgia

Van Leeuwen en Wilbrink trekken zich terug bij Zeeburgia

Marianne van Leeuwen en Huub Wilbrink hebben besloten om zich voor 25 juni aanstaande niet langer herverkiesbaar te stellen. Dat laat Zeeburgia op de clubwebsite weten.

Onvoldoende draagvlak

De twee bestuursleden stonden eerder open voor een kandidaat-voorzitterschap en -vicevoorzitterschap, maar trekken zich nu alsnog terug. “De afgelopen periode hebben wij, ook samen met andere bestuursleden, veel tijd gestoken in het maken van een plan voor de komende drie tot vijf jaar. Onderdeel van dat plan was onze voetbalacademie toekomstbestendiger te maken”, leggen Van Leeuwen en Wilbrink op de site uit.

Onderdeel van het plan was een groter bestuur te creëren, waardoor de taken op meer schouders kunnen leunen. Bovendien wilden ze samen met de Hoofdjeugdopleiding een plan gaan maken voor zijn opvolging op termijn. Uiteindelijk hebben de bestuursleden besloten zich terug te trekken. “In de gesprekken over deze onderwerpen is gebleken dat er op dit moment onvoldoende draagvlak is voor onze ideeën. Naar aanleiding daarvan hebben wij besloten ons terug te trekken als kandidaten voor het nieuwe bestuur.”

‘Mooie dingen bereikt’

De overige bestuursleden van Zeeburgia hebben met treurnis gereageerd op de kwestie. “Wij betreuren hun besluit, want Marianne en Huub zijn beide erg belangrijk voor Zeeburgia geweest. Zij hebben zich jarenlang met veel passie voor de leden ingezet, mooie dingen bereikt en laten een prachtige club achter waar ze trots op kunnen zijn.” Zeeburgia wil vooralsnog geen verder commentaar geven en wacht de Algemene Ledenvergadering van 25 juni af.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)