Home / Algemeen / Veegpartij bij AGB – SDZ: 8-0

Veegpartij bij AGB – SDZ: 8-0

De Amsterdamse derby in de zondag eerste klasse stond op het programma. AGB ontving SDZ op Sportpark Ookmeer. De teams bevinden zich in verschillen regionen op de ranglijst. AGB wil Kampong onttronen als koploper, terwijl het seizoen voor SDZ eigenlijk al gespeeld is. SDZ kan niet meer in de gevarenzone komen, maar kan ook niet de nacompetitie voor promotie bereiken. Op Sportpark Ookmeer was AGB vele malen beter, de ploeg van trainer Imdat Ilguy won met 8-0 en daar was niets op af te dingen.

Vanaf de aftrap werd het spelbeeld duidelijk. AGB was gebrand om te winnen én te scoren, daardoor drong het SDZ ver terug op de eigen helft. De thuisploeg legde een uitstekende pot voetbal op de mat, de spelers vonden elkaar blindelings. De aanwezige toeschouwers konden genieten van mooi combinatiespel, met de individuele kwaliteiten van de AGB-spelers. Na voorbereidend werk van aanvoerder Hursut Meric werd uiteindelijk Adil Amghar el Yettefti bereikt. De topscorer van AGB kon de lage bal gemakkelijk achter SDZ-goalie Sil Fiddani krijgen: 1-0. Op het middenveld zette AGB’er Marouane Bensabouh de lijnen uit en was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. Hij maakte, na knap te zijn vrijgespeeld, de 2-0. Burak Bulduk maakte de derde treffer van AGB. Meric schudde enkele tegenstanders van zich af en speelde Bakary Jobe in. De spits legde af op Bulduk, die enkele meters opstoomde. Van meer dan 25 meter haalde hij uit: 3-0. Voor rust maakte Jobe zelf nog de 4-0 en de 5-0. Deze laatste treffer na uitstekende combinatie met Bensabouh.

Bij rust dus een 5-0 voorsprong voor AGB, dat ondertussen ook begreep dat koploper Kampong ook op voorsprong stond. In de race om het kampioenschap is het verschil nu twee punten, terwijl AGB een minder goed doelsaldo heeft. Als de Amsterdammers willen profiteren van een misstap, moet het doelsaldo goed worden gemaakt. En dat deed AGB in de tweede helft. Bensabouh bediende Meric: 6-0. Uiteindelijk maakte buitenspeler Hassan Aanzi nog de zevende en achtste treffer voor AGB.

SDZ-trainer Thijs Sluijter zag zijn team er zondag totaal niet aan te pas komen. “We werden op alles afgetroefd… We hebben vandaag helemaal niets ingebracht, het hielp ook niet dat we weinig opties hadden. Het is pijnlijk en komt hard aan, we moeten dit zo snel mogelijk vergeten. AGB is verder en kunnen wij ons gewoon niet aan meten…'”

Het verschil in punten blijft twee, maar AGB is wel het nodige ingelopen op het doelsaldo van Kampong. Het verschil bedraagt nu twee treffers in het voordeel van de ploeg uit Utrecht. Volgend weekend gaat AGB op bezoek bij ROAC, de hekkensluiter in de zondag eerste klasse. SDZ ontvangt AFC’34. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de eerste klasse.

Bekijk hier meer foto’s.