Veelbelovende international Victoria Pelova tekent bij Ajax Vrouwen

Victoria Pelova is de eerste nieuwe aanwinst voor de Ajax Vrouwen. De negentienjarige international is afkomstig van ADO Den Haag en heeft in Amsterdam een driejarig contract getekend.

“Ik ben super blij dat ik voor de Ajax Vrouwen mag gaan spelen. Ik heb voor de club gekozen omdat ik al sinds jongs af aan fan ben van Ajax en omdat ik graag een stap hogerop wilde”, zegt Pelova op de website van Ajax. De middenvelder speelde sinds 2016 voor ADO Den Haag. Inmiddels heeft ze al drie interlands achter haar naam staan en behoort ze tot de WK-selectie van de Oranje Leeuwinnen, komende zomer in Frankrijk.

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, noemt Pelova ‘één van de grote talenten in Nederland’. Bovendien stond ze al langer op de radar van de bekerwinnaar. “Ik ben heel blij dat ze nu heeft gekozen voor een overstap naar Amsterdam en weet zeker dat ze straks met de ervaring van het WK op zak een goede toevoeging voor de Ajax Vrouwen kan zijn.”

Naast het aantrekken van de international stromen er drie talenten (Jonna van de Velde, Samantha van Diemen en Kirsten van de Westeringh) door vanuit het Ajax Talentteam, dat onlangs de beloftencompetitie won.

Foto: Ajax Vrouwen

Elroy Tuur (Legmeervogels) loopt zware blessure op in Johan Cruijff Arena

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)