Veerkrachtig AGB pakt punt tegen AFC 34

Zondag speelde AGB in Alkmaar een inhaalwedstrijd. De eerdere wedstrijd tussen AFC 34 en het Amsterdamse AGB was afgelast, in verband met de regenval begin oktober. De bezoekers zijn de laatste weken bezig met een opmars, terwijl de eerste wedstrijden in de competitie verloren gingen.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de eerste klasse zondag te zien.

Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet echt uit de verf. AGB nam daarna wel het heft in handen en begon beter te voetballen. Nadat er meer dan een half uur gespeeld was, zette AGB het overwicht om in een goal. Aanvoerder Hursut Meric gaf een voorzet en Yasin Poyraz kon de openingstreffer binnenkoppen. Voor rust kreeg de ploeg van trainer Imdat Ilguy nog wel een domper te verwerken. Mustafe Baré van AFC 34 was in de as van het veld doorgebroken. Centrale verdediger Massin el Azzouzi trok aan de noodrem. Arbiter Dogterom had geen andere keus dan hem een rode kaart te geven. Door de rode kaart moest het team van Ilguy meer dan vijftig minuten met een man minder spelen.

In de tien minuten na rust moeten de Amsterdammers twee tegendoelpunten incasseren. Eerst Sercan Yilmaz een vrije trap binnen, het schot verdween via de arm van doelman Eric Antwi. Enkele minuten later volgde de 2-1, ook deze tegentreffer kwam tot stand door een vrije trap. De verdediging van AGB stond niet goed, waardoor Jerry van Sluis binnen kopte. Door de achterstand besloot Ilguy om zijn opstelling om te gooien. Na de rode kaart voor El Azzouzi speelde zijn team 4-3-2, maar hij besloot zijn centrale verdediger te wisselen voor een aanvaller. Hierdoor speelde AGB met een 3-3-3 opstelling. “Echt ongelofelijk, toen waren we opeens beter,” aldus Ilguy na de wedstrijd. AGB wist rond minuut 70 op gelijke hoogte te komen. Na een vrije trap kreeg Meric de bal, hij tikte de bal weg maar werd gevloerd door de AFC 34-doelman. Scheidsrechter Dogterom wees naar de stip en voormalig AFC 34-speler Arsenio Dihalu schoot de penalty binnen. Voor het eind van de wedstrijd kregen de Amsterdammers nog enkele mogelijkheden om er met de winst vandoor te gaan. Na een corner missen de spelers van AGB de bal, terwijl aanvaller Bakary Jobe bij de doellijn staat. Jobe verwacht de bal niet en kan deze niet in het lege doel krijgen.

“De jongens hebben heel hard gewerkt en zeer terecht een punt gehaald,” aldus de Ilguy. Wel baalt hij ervan dat zijn ploeg met een man minder kwam te staan. “We waren toen echt beter, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen met ons. Als wij net zo hard werken als de tegenpartij, hebben wij genoeg kwaliteit om de wedstrijd te winnen.”

Archieffoto: Mario Wormhoudt