Verdienstelijke puntendeling voor KDO bij concurrent HVV

In de strijd om nacompetitietickets in de zondag tweede klasse C heeft KDO concurrent HVV achter zich gehouden. De ploeg van Raymond de Jong keerde met een 1-1 gelijkspel terug van het bezoekje aan Den Haag.

De Kwakelaars hadden in de beginfase moeite met de tegenwind en de speelwijze (3-5-2) van HVV. De thuisploeg, onder leiding van voormalig AFC-trainer André Wetzel, kwam in de elfde minuut ook verdiend aan de leiding. Stefan Roos rondde een dieptebal bekwaam af. Vlak hierna liet de Haagse spits een goede kans op de 2-0 onbenut. Daar ontsnapte KDO aan een grotere achterstand, waarna het langzaam beter in de wedstrijd kwam.

Halverwege de eerste helft resulteerde dit in de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Jim Klijn tikte Roy Verkaik de bal van dichtbij binnen. Na de rust wilde KDO profiteren van de wind in de rug. Het meeste gevaar kwam van Jesse Stange die zijn directe tegenstander diverse malen te slim af was, maar vervolgens ontbrak de scherpte en het geluk om het verschil te maken. De grootste kans op een overwinning was voor HVV. Met kunst- en vliegwerk werd een inzet van Joppe van der Brugge van de doellijn gehaald.

Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt. KDO blijft hierdoor vierde staan en liep het zelfs in op nummer drie Foreholte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.