Verhoogt met Ouderkerk naar de zaterdag

Afgelopen zomer keerde Hans Verhoogt terug bij Ouderkerk. De trainer was na 6 jaar De Meer aanvankelijk van plan te stoppen als trainer, maar kon de lokroep van zijn oude club niet weerstaan.

Hij stapte in met het idee Ouderkerk een jaar op weg te helpen, maar heeft nu samen met de club besloten er een jaar aan vast te plakken: “De club had een paar moeilijke jaren achter de rug en benaderde mij om hen weer op weg te helpen. Het gaat nu in de hele organisatie en rondom het eerste elftal zo goed, dat je zou kunnen zeggen dat mijn opdracht volbracht is. Aan de andere kant wachten er bij de overstap naar de zaterdag weer nieuwe uitdagingen en wilden de club en de selectie graag dat ik doorga.”

Verhoogt besloot dus bij te tekenen bij Ouderkerk, waarmee hij dit seizoen opvallend goede resultaten boekt. De Ouderkerkers hoeven alleen FC Abcoude boven zich te dulden. “Als je in de zomer had gezegd dat we nu tweede zouden staan, had iedereen ons voor gek verklaard. Het gaat boven verwachting, maar de doelstelling blijft om bij de eerste 5 te eindigen. En wie weet wat er dan nog meer volgt.”

Of het nu in de tweede of derde klasse zal zijn, zeker is dat Ouderkerk komend seizoen op zaterdag speelt: “Daar hebben de leden van de club voor gekozen, want het is duidelijk dat de toekomst van het seniorenvoetbal op zaterdag ligt.” Het grootste deel van de selectie lijkt ook de overstap te maken naar de zaterdag: “We hebben geïnventariseerd of de huidige spelers op zaterdag kunnen. We hebben een jonge spelersgroep, waarvan er veel een bijbaan hebben op zaterdag. Maar de meesten waren bereid om te kijken of ze bijvoorbeeld op andere tijden kunnen werken.” Het neemt niet weg dat Verhoogt zijn selectie voor komend seizoen graag zou versterken: “We kunnen zeker nog een aantal spelers gebruiken. Ouderkerk is een club met goede faciliteiten en hartstikke dichtbij Amsterdam. We hopen dus dat er jongens uit de regio zijn die graag bij Ouderkerk komen spelen, nu we naar de zaterdag gaan.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)