Archieffoto: Tim Correia

Vermakelijk gelijkspel bij WV-HEDW tegen Huizen

Zaterdagmiddag stond op Sportpark Middenmeer het middenmoot duel tussen WV-HEDW en Huizen op het programma. De promovendi stonden voorafgaand aan het duel achtste en negende en maakten er een leuke middag van: 2-2.

Nadat Huizen wat eerste speldenprikjes had uitgedeeld met onder andere een afstandsschot van Theo Visser, was het WV-HEDW dat al na tien minuten de score opende. Bij een corner van Ashraf Azzouz stond Tim Correia goed bij de tweede paal om binnen te tikken. Een paar minuten later lukte dat bijna nog een keer, maar nu zat de Huizense doelman ertussen. Meteen na die tweede kans voor Correia viel de 1-1. Ook Huizen scoorde uit een corner. Joshua Lo-Asioe kon binnen koppen. De bezoekers kregen daarna met Frank van den Bosch een levensgrote kans op de 1-2, maar hij schoot recht op doelman Dion Thomas.

Aan de andere kant kreeg wederom Correia daarna een grote kans. Doelman Jaime Hensen was al geloot, maar Sergae Kogeldans redde op de lijn. Het was een open wedstrijd met kansen over en weer, want even later was Huizen alweer gevaarlijk. Het raakte de lat en dwong Thomas voor rust nog een paar keer tot ingrijpen. Met een 1-1 stand werd er gefloten voor de rust,

Ook na rust was het een levendig duel in hoog tempo, met kansen voor beide teams. Zo kreeg Rida Najib een paar kansjes, maar was het Huizen dat met ruim een uur op de klok de leiding nam. Na een goede aanval maakte Visser op aangeven van Sergio Kozjak de 1-2. Dat bleef het niet lang, want snel daarna kreeg WV-HEDW een vrije trap op een mooie plek. Tim Correia ging achter de bal staan en schoot fraai binnen. Hij maakte alweer zijn elfde goal van het seizoen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan wilden beide ploegen nog wel voor de winst gaan. Aan beide kanten kwamen verse krachten het veld in. Zij wisten in goals echter niet het verschil te maken. Damien de Vegt, die al bij rust was ingevallen, werd nog wel gevaarlijk. Tegenover drie man wist hij alsnog ruimte te vinden voor het schot, maar dat eindigde net naast. Ook een poging van Correia in de laatste minuut eindigde net naast.

Zo blijven de verhoudingen ongewijzigd: WV blijft achtste, Huizen negende. Komende week reist WV-HEDW af naar Twente, voor een bezoek aan nummer vier DETO. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B