Vertrekkend vv CTO ’70-bestuur geeft nieuwe generatie de ruimte: “Eerste signalen zijn hoopgevend”

Peter Runhaar geeft aankomende zomer bij vv CTO ’70 zijn voorzittershamer door aan zijn opvolger. De voorzitter stapt, evenals zijn medebestuurders, op om de volgende generatie aan te sporen om de club bij de hand te nemen.

De vereniging draait al jarenlang stabiel onder het huidige bestuur. Evenals bij vele amateurclubs zag het echter dat de oudere generatie binnen het reilen en zeilen van de vereniging nog altijd de dienst uitmaakte. Het leek secretaris Cees Houweling, penningmeester Dennis Hortensius en de bestuursleden Carla Balvert en Jan Houweling, die allemaal op leeftijd zijn, daarom de hoogste tijd om de volgende generatie de kans te bieden om CTO bij de hand te nemen.

Daar kwam voor Runhaar nog een ander argument bij. Zowel door zijn werk als privésituatie merkte hij dat hij de laatste jaren minder tijd had voor zijn voorzittersrol. Hoewel de beslissing voor hem lastig was, besloot hij daarom om de knoop door te hakken. “CTO is een relatief kleine club met prachtige elementen en leuke mensen, dus ik kan wel zeggen dat ik een CTO-hart heb”, merkt Runhaar op. “Rationeel is het echter de juiste keuze.”

Runhaar denkt dat het goed is dat het bestuur heeft laten weten om te vertrekken, zodat mensen binnen de club zich kunnen aanmelden. “Er ligt totaal geen conflict aan ons besluit ten grondslag, we willen puur ruimte creëren voor de volgende generatie en niet wachten tot de druk op de huidige groep te groot wordt. Het is mooi om te zien dat mensen elkaar nu al actief opzoeken om een steentje bij te dragen. Ik ben er daarom optimistisch over dat er weer een sterk bestuur komt dat deze club verder gaat helpen. De eerste signalen zijn hoopgevend.”

Door de mooie jaren die Runhaar meemaakte, verwacht hij dat hij zijn huidige functie gaat missen. Tegelijkertijd is hij zeer dankbaar voor de rol die het jarenlang mocht vervullen. “Heel eerlijk is niet alles gelukt. Ik ben er trots op dat we een goed lopende organisatie hebben met een prachtige accommodatie, stabiel ledenaantal, jonge A-selectie waar muziek in zit en gezonde financiën, maar de aanwas van nieuwe vrijwilligers is minder geslaagd. Desondanks denk ik dat we het als bestuur goed hebben gedaan.”

De komende jaren zal Runhaar nog met regelmaat binnen de vereniging rondlopen en deze met veel interesse volgen. Zélf heeft hij nog een wijs advies voor zijn opvolger. “Ik denk dat het belangrijk is om te zorgen voor een goede mix van ervaren mensen en mensen uit de jongere generaties. We moeten voorkomen dat het toch weer uitsluitend gaat draaien om de oude garde. Het is bij CTO simpelweg zeer belangrijk om te zorgen voor verjonging om zo de toekomst van de club veilig te stellen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rick Sportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)