VIDEO: Documentaire Swift naar De Kuip

Stijn van Mierlo studeert journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Als onderdeel van zijn zijn afstudeerjaar maakte hij de documentaire “Swift naar De Kuip’. Een jongensdroom voor iedere speler. “Voor mij een ideaal moment om daar een documentaire over te maken.”

Van Mierlo: “Zelf ben ik ook amateurvoetballer en natuurlijk is het ook mijn droom in De Kuip te spelen, tegen die jongens die je altijd op tv ziet. De Kuip is voor velen het mooiste stadion van Nederland. Eigenlijk was ik gewoon ontzettend jaloers op ze, maar kon ik als documentairemaker heel dicht bij die droom komen.”

De 51-minuten durende documentaire volgt de voetballers en technische staf van Swift op de voet, op weg naar en tijdens de wedstrijd. “Ik was bij de wedstrijdbespreking, trainingen, in de bus op weg naar het stadion en in de kleedkamer tijdens de rust.”

‘Swift naar De Kuip’ wordt op 5 januari om 21.00 uur uitgezonden op FOX Sports 1 en vanavond (31 december) om 20:00 uur op AT5, maar is nu al te zien via Het Amsterdamsche Voetbal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)