Vierde zege op rij voor Ouderkerk

Ouderkerk was inmiddels bezig aan een mooie reeks van drie zeges en ging in Amersfoort bij Amsvorde op zoek naar de vierde zege op rij. Dat lukte: 0-2.

Evenals vorige week was het de tegenstander die direct vanaf de start tot tweemaal toe gevaarlijk vóór het doel van Dax de Wit opdook. De Wit reageerde alert. In het verdere verloop van de eerste speelhelft een pover Amsvorde, maar Ouderkerk wist er ook weinig tegenover te stellen. Het eerste echte schot op het vijandelijke doel viel nota bene pas in de 26e minuut van de voet van Alvin Esmeli, maar zonder het gewenste resultaat.

In de 31e minuut was Esmeli opnieuw betrokken bij een aanval over de rechterflank. De bal belandde uiteindelijk in de voeten van de tegenstander. Met een snelle uitval, waarbij de Ouderkerkse restverediging niet op orde was, was het opnieuw De Wit die er voor zorgde dat met een gelijke stand (0-0) de thee kon worden opgezocht.

Na rust wist Ouderkerk de Amersfoorters beter onder druk te zetten en te houden. Resultaat kon niet uitblijven en in de 70e minuut viel dan ook de 0-1. De bal uit een vrije trap van Simon van Rens ter hoogte van de middenlijn belandde in de doelmond van de Amsvorde-goalie en met een beetje geluk wist Quinten Drupsteen via zijn schouder de bal in het doel te werken. Amsvorde gaf zich daarna geenszins gewonnen en zocht bij herhaling de aanval op. Het werd nog een kwartier billenknijpen. Bijvoorbeeld bij een corner wist De Wit met zijn bovenbeen de bal te pareren, die vervolgens al rollend via de lat over zijn doel verdween. Amsvorde bleef ook daarna gevaarlijk.

Maar het was uiteindelijk Ouderkerk dat nog de 0-2 maakte. Via via belandde de bal bij Jayden Gentenaar, die de bal in zijn loop toucheerde en zo voor de 0-2 zorgde. Ouderkerk blijft dus meedoen bovenin. Volgende week speelt het een thuiswedstrijd tegen Quick 1870. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)