Vijf derby’s in tweede ronde districtsbeker

De loting voor de tweede ronde van de districtsbeker in Zuid-Scharwoude heeft woensdagavond vijf derby’s opgeleverd. De meest aantrekkelijke is het duel tussen competitiegenoten RODA’23 en SDZ. Nog 24 teams uit onze regio behoren tot de overgebleven 71.

Naast de wedstrijd tussen de twee zondag derdeklassers ontvangt Buiksloot (zaterdag) met JOS/Watergraafsmeer de koploper van de zondag eerste klasse A, krijgt Swift (zondag) zaterdag derdeklasser ZSGOWMS op visite, gaat bekerhouder Purmersteijn op bezoek bij AS’80 en treft het zaterdagelftal van Purmerenders De Meer. De lastigste loting is voor Ouderkerk en DWS. Zij werden aan eersteklasser Breukelen en Hoofdklasser Eemdijk gekoppeld.

Ajax speelt in de komende ronde derdeklasser Grasshoppers, dat het vorig seizoen Swift nog moeilijk maakte. Die ploeg heeft nu een thuiswedstrijd op de planning staan tegen CSW, de oude club van reservedoelman Jordy Wens. De tweede elftallen van Ajax en Swift spelen allebei een uitwedstrijd in respectievelijk Zwaag (HSV Sport 1889) en Huizen (AH’78). Zaterdag derdeklasser Overbos treft met Spakenburg 2 ook een reserveteam.

In de tussenronde behoort een absolute topper tot de mogelijkheden, omdat de winnaars van Swift/CSW en AS’80/Purmersteijn tegenover elkaar staan. Ook RODA’23 of SDZ moet half december nog voor de derde ronde in actie komen tegen Zaanlandia of Nieuwland.

De tweede ronde staat gepland voor het weekend 11/12 november. Een enkele wedstrijd zal naar midweeks verschoven worden. De derde ronde wordt gespeeld op 11, 12 of 13 december. Kijk voor de gehele loting op de bekerpagina.