Vijfde overwinning op rij voor AGB

Zondag ontving AGB op het eigen sportpark Legmeervogels uit Uithoorn. De gasten maken een lastig seizoen door, het team bivakkeert onder de degradatiestreep. Legmeervogels bezet de  twaalfde plaats. Op Sportpark Ookmeer weten ze daarentegen wat winnen is, AGB was voorafgaand aan de wedstrijd al een reeks van vier overwinningen bezig. Daar is een vijfde overwinning aan toegevoegd. AGB had een gemakkelijke middag en won met 4-0.

Het minutenaantal was nog maar op twee handen te tellen, maar AGB kwam al op voorsprong. Hassan Aanzi stoomde op en combineerde met Marouane Bensabouh, laatst genoemde ging naar binnen en werd buiten het strafschopgebied neer gehaald. Aanvoerder Hursut Meric ging achter de bal staan en schoot raak: 1-0. Het werd rap in de wedstrijd eenrichtingsverkeer, het spel werd voornamelijk gespeeld op de helft van Legmeervogels op de mat gelegd. Rechtsachter Faouzi Ben Yerrou kwam ook mee op en winst met een bekeken schot de bal achter keeper Folke Maenhout te krijgen: 2-0.

Bij een hoekschop lag AGB’er Massin el Azzouzi opeens op de grond. Bij het wachten op de spelhervatting scheen hij in de rug geraakt te zijn door een Legmeervogels-speler. Arbiter Mark Ouendag zag de situatie niet gebeuren, hij keek op dat moment de andere kant op, maar moest de twee teams wel tot bedaren brengen. Wel kreeg Legmeervogels een mogelijkheid, aanvaller Mika de Jeer haalde uit. Alleen een echte kans werd het niet, aangezien het schot tegen een AGB-verdediger kwam.

De tweede helft was enkele minuten onderweg toen AGB wel met een speler minder verder moest. Aanvaller Aanzi maakte een natrappende beweging en moest inrukken na de rode kaart van scheidsrechter Ouendag. Toen Legmeervogels met een speler meer op het veld stond, zette de ploeg van trainer Ton Pronk even aan. Alleen wisten de bezoekers geen vuist te maken, waardoor AGB weer het iniatief overnam. Een vrijtrap van Bensabouh werd gekeerd door keeper Maenhout. Later nog een actie van dezelfde Bensabouh, die aan de linkerkant het strafschopgebied penetreerde. Hij legde terug op spits Bakary Jobe, maar hij kon zijn voet niet tegen de bal krijgen. Wel kreeg spelmaker Meric de bal, na een actie gaf hij de bal voor. Ditmaal kon Jobe er ook geen schot van maken. 

In minuut 62 was het wel raak voor AGB. Meric met een individuele actie waarmee hij de 3-0 op het scorebord zette. Wel begon Legmeervogels iets terug te doen. Een kopbal van Kenneth van der Kolk van Gogh ging net naast het doel van AGB-keeper Selahattin Dagasan. AGB bleef het vertrouwde aanvallende spel spelen, ondanks dat men met een man minder op het veld stond. Na een combinatie met aanvaller Jobe kon Adil Amghar el Yettefti de 4-0 inschieten. Na voorbereidend werk van Meric dacht AGB de 5-0 te maken, maar de meegekomen spelers van AGB stonden niet goed opgesteld, waardoor de kans verkeken was. Wel nog twee mogelijkheden voor de bezoekers uit Uithoorn. Een kopbal van invaller Camiel Schouten kwam op de lat, later werd er door AGB nog een bal van de lijn gehaald.

Na negentig minuten spelen floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. Ondanks het feit dat men in het tweede bedrijf met tien man speelde, was het een gemakkelijke overwinning voor AGB. Volgend weekend gaat AGB op bezoek bij Hillegom. Legmeervogels speelt tegen hekkensluiter ROAC. Bekijk hier de uitslagen, stand en het overige programma in de zondag eerste klasse.

Bekijk hier meer foto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)