Home / slideshow / Vis kijkt met tevreden blik naar Waterwijk: “Teamgevoel is sterk aanwezig”

Vis kijkt met tevreden blik naar Waterwijk: “Teamgevoel is sterk aanwezig”

De seizoensopening van Waterwijk is veelbelovend. De Almeerse vereniging won vier van de vijf wedstrijden, waardoor het vooralsnog voor de bovenste posities kan meedoen. Met de 9-0 overwinning in de derby met FC Almere liet de ploeg van Ben Vis de oren extra klapperen. “Het teamgevoel is daardoor nóg sterker aanwezig”, stelt de oefenmeester.

De prestaties van Waterwijk komen niet helemaal uit de lucht vallen. De vereniging haalde in het voorjaar van 2020 al verschillende ervaren versterkingen naar de selectie toe, waardoor Vis over een doorgewinterde groep beschikt. “Bovendien spelen we voor het tweede jaar op een rij in de Amsterdamse klasse”, vertelt Vis. “Dat is niet alleen voor mij leuk, aangezien ik tegen verenigingen speel die ik goed ken, maar blijkbaar past het type voetbal ook goed bij deze selectie. De spelers hebben vertrouwen in het plan dat we hanteren, waardoor alles voorlopig onze kant op valt.”

Waterwijk realiseerde zich aan het begin van het seizoen echter ook dat het in een goede competitie zit. Het is daarom een verrassing dat Waterwijk tot de bovenste ploegen behoort. “We moeten echter ook eerlijk zijn om te benoemen dat AMVJ, DVVA en FC Aalsmeer de laatste weken punten verspeelden, terwijl zij vorig jaar nog bovenin meedraaiden. Daarvan hebben we momenteel eveneens een voordeel. Daarnaast hebben we de laatste weken wedstrijden gespeeld die we ook konden verliezen. De afgelopen periode zat het daarom ook mee voor ons.”

De grote overwinning op FC Almere sprong dit seizoen het meeste eruit. Niet alleen won het van de stadsgenoot, ook had de tegenstander geen schijn van kans. “Waar wij een brede selectie hebben waarmee we blessures goed kunnen opvangen, is dat bij FC Almere wel anders. Daardoor speelden we tegen een relatief mindere ploeg. In aanloop naar de wedstrijd merkten we dat de derby erg leefde. Richting competitieduels hoef ik mijn jongens al nooit op te peppen, maar in die wedstrijd hoefde dat helemaal niet. Het was vooral belangrijk voor onze aanvallers die hun zelfvertrouwen konden opkrikken. Ook konden onze wisselspelers op dat moment belangrijk zijn.”

Vis is vooral tevreden over de verdedigende organisatie van zijn elftal. Hoewel Waterwijk weinig doelpunten maakt, krijgt het ook amper wat tegen. “Tegen HBOK hebben we heel goed gevoetbald, maar verloren we nipt. De overwinningen die we boekten, waren allemaal tegen teams van de onderste zes op de ranglijst. We moeten daarom geen hosanna schreeuwen, maar vooral realistisch zijn.” Over anderhalve week speelt Waterwijk tegen ASV Arsenal. “Als we die wedstrijd winnen, dan kunnen we aansluiten bij de bovenste plaatsen. Anderzijds kan een verlies ons daar weer  verder vanaf brengen. Dat maakt deze competitie zo spannend. Iedere week moet het team weer scherp zijn voor de wedstrijd, anders kan het zomaar eens slecht aflopen.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)