Volewijckers en Nautilus zorgen voor doelpuntrijk duel

In de Zondag 5b stond de topper tussen De Volewijckers en Nautilus op het programma. De Volewijckers is dit seizoen met de zondagselectie weer gestart met een Onder- 23 selectie. Onder leiding van trainer Petar Djenic en jeugdopleiding Michel Chiavazzo willen ze ervoor zorgen dat de jeugdspelers zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Nautilus is ook gestart met een frisse wind. Na het vertrek van trainer Marcel Cuiper, is nu de selectie in handen gegeven aan de ervaren coach Frits Bosch. De start van het seizoen voor deze gevestigde clubs in het Amsterdamse amateurvoetbal is goed. Voor de aanvang van de wedstrijd is De Volewijckers de nummer twee in de stand met de volle buit van negen punten uit drie wedstrijden. Nautilius een plaatsje lager met zeven punten uit vier wedstrijden.

Beide teams gingen vanaf de aftrap voor de volle buit en maakten er een onderhoudende en doelpuntrijke wedstrijd van, met een eindscore van: 3-3. In de eerste helft zocht De Volewijckers met veel enthousiasme de aanval. Nautilus probeerde met counters de snelle en gevaarlijke linkerspits Zinne-Eddin Chiddi te zoeken. Veel bracht het niet op, de kansen waren aan beide kanten schaars. Dus na een half uur spelen stond de brilstand op de klok. Daar kwam na 33 minuten verandering in. Nautilus nam vanaf de linkerkant een hoekschop, die knap en stevig werd ingekopt door Pieter Boeve: 0-1. Met deze stand gingen de teams aan de thee.

In de tweede helft kwam De Volewijckers scherp uit de kleedkamer. Een poging in de eerste minuut van midvoor Tom Kok werd door Nautilus-doelman Bas Bartelmans op de doellijn gestopt. Het was een serieus signaal voor Nautilus. De Volewijckers draaide de achterstand in het eerste kwartier om in een voorsprong. In de 56ste minuut kopte Din Gosto, na een hoekschop, via een verdediger en de handen van Bartelmans de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Vier minuten later was een actie van Karim Boubaouch met een strak schot in de benedenhoek goed voor de voorsprong: 2-1. De Volewijckers hield de wedstrijd onder controle, maar Nautilus had uitblinker Chiddi aan boord. De plaaggeest voor de verdediging van De Volewijckers liet zijn klasse zien in de 71ste minuut. Volkomen vrij stond Chiddi aan de linkerkant: hij aarzelde niet en haalde de trekker over met een gericht schot: 2-2.

Bij deze stand gingen bij beide ploegen de remmen helemaal los. Hier en daar liepen de gemoederen wat hoog op, maar het leverde een vermakelijk laatste kwartier op. Diverse pogingen gingen net naast of over het doel, of de doelmannen Bartelmans en voor De Volewijckers Georgios Planakis hadden puike reddingen in huis. Die laatste goalie was in de 89ste minuut kansloos op wat leek het winnende doelpunt voor Nautilus. De inleiding was andermaal een sublieme actie van Chiddi die met een passeerbeweging en voorzet Boeve bereikte. De middenvelder liet aan de rand van de zestienmeter een streep van een schot los dat doel trof in de winkelhaak: 2-3.

De Volewijckers gooide in de extra tijd een tandje bij, en ging op jacht naar de derde goal. Nautilus liep op zijn tandvlees maar de sterke verdediger Romero Burgos en doelman Bartelmans hielden stand. Tot echt de laatste aanval van de wedstrijd de gelijkmaker viel. Een voorzet vanaf de linkerflank werd met een krachtige kopbal van Gosto afgerond: 3-3. De Volewijckers speelt volgende week een uitwedstrijd in Utrecht tegen VSC. Nautilus, met een afdeling van dertien clubs, heeft een vrije competitieronde.

Tekst: Peter Oud