Home / slideshow / Volewijckers lijdt tegen ZSGOWMS eerste nederlaag
De Volewijckers

Volewijckers lijdt tegen ZSGOWMS eerste nederlaag

Het vlotte seizoen voor koploper De Volewijckers in de Vierde Klasse D heeft zaterdagmiddag een deukje opgelopen. Tegen ZSGO/WMS leed het verassende en pijnlijke 3-2 nederlaag.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4d

Het team van trainer Mitchell Haijen begon nog goed. In de tweede minuut kopte Luke Ekker een hoekschop via doelman Maymoun El Khalfi keihard in: 0-1. De Volewijckers had de wedstrijd onder controle, maar na een kwartier spelen was daar opeens de 1-1. Een harde bal van achteruit werd totaal verkeerd ingeschat door Volewijckers doelman Silver Ernst Jaap Booij. De bal sloeg over hem heen en dit presentje pakte Abdessadak El Arabi meteen uit: 1-1. Vanaf dat moment keerde de wedstrijd. De Volewijckers was van slag en ZSGO/WMS gooide een tandje bij. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, maar de knal van El Arabi sloeg als een raket op de lat.

Het was onverwacht dat De Volewijckers in de 35ste minuut weer de leiding nam. Na een overtreding op Abdelhak Challaoui benutte Issam El Bakkali de pingel: 1-2. ZSGO/WMS was niet van de leg, integendeel. Het team scoorde even later de tweede gelijkmaker. Een snelle combinatie over de linkerkant werd door Mo El Rougui keurig met een schot in de verre hoek afgerond: 2-2. Het feest voor het zeer actieve en met veel energie spelende ZSGO/WMS was nog niet over. Drie minuten voor de rust gaf Karim Ben Yarrou doelman Booij met een geweldige schot, strak in de winkelhaak, het nakijken: 3-2. Het zuur voor De Volewijckers werd even voor de rust nog meer geslikt, toen Mo El Jahouari de rode kaart ontving na een pittige overtreding.

In de tweede helft kwam De Volewijckers fel uit de startblokken, maar waren de eerste mogelijkheden voor ZSGO/WMS: het vizier stond echter niet op scherp of doelman Booij stond op zijn post. Dieper in de wedstrijd trok De Volewijckers de teugels steviger aan, maar de koploper speelde met lood in de schoenen zeer onsamenhangend. Het effectieve ZSGO/WMS gaf geen krimp en bleef makkelijk op de been. Ook toen uiteindelijk in de 85te minuut Jimmy Chapman met een kopbal de 3-3 scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Zo trok ZSGO/WMS de 3-2 over de streep, maar de overwinning was er niet minder verdiend om.

Haijen na afloop: “Na een snelle voorsprong verloren we de grip op de wedstrijd en wist ZSGOWMS de wedstrijd in hun voordeel om te buigen, door de twee rode kaarten van ons konden we in de tweede helft te weinig doordrukken om het wedstrijdbeeld om te draaien.” Bovendien mist De Volewijckers diverse spelers vanwege blessures. De komende weken worden dus spannend, want Zuidoost United heeft nu minder verliespunten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend