Voor de vierde keer op rij houdt Ouderkerk de nul

Ouderkerk is bezig aan een sterke reeks en trok die door tegen AFC Quick 1890. Spectaculair was het niet, maar er werd wederom gewonnen én voor de vierde keer op rij werd de nul gehouden.

Coach Hans Verhoogt was ook blij met de winst en had een goede eerste helft gezien. Maar ook twee hoekschoppen van Quick waarbij het maar net voor zijn team goed afliep. Hij doelde daarbij ongetwijfeld onder meer op de corner in de 43e minuut, waarbij goalie Dax de Wit alle zeilen moest bijzetten en met een prima reflex erger wist te voorkomen. Toen stond het overigens al 2-0 in het voordeel van Ouderkerk.

Het was de veelvuldig opkomende rechtsback Pepijn de Koning die bij de beide goals de aandacht op zich vestigde. In de 26e minuut werd hij op de rechterflank aangespeeld en zijn aanname was uitstekend, evenals de manier waarop hij zich vervolgens vrij speelde en uiteindelijk wist te scoren. Een prachtgoal. (1-0)

Ook bij de tweede goal was hij betrokken met een assist op Charlie den Hertog. De Quick-verdediging kreeg door het natte veld onvoldoende grip op de bal. Den Hertog reageerde attent en tekende voor de 2-0. Dankzij de eerdergenoemde redding van De Wit in de 43e minuut was dat ook de ruststand.

Na de thee opnieuw een aanvallend Ouderkerk, waarbij er voldoende kansen waren om de voorsprong uit te bouwen. Bijvoorbeeld in de 52e minuut uit een vrije trap van Simon van Rens. Vorige week werd in een gelijke situatie door Quinten Drupsteen nog gescoord. Nu lukte hem dat niet omdat de doelman van Quick op korte afstand tot tweemaal toe in de weg stond. In de 65e minuut opnieuw een vrije trap Van Rens en nu was de kopbal van Drupsteen wél raak, alleen volgens scheidsrechter Haripersad uit buitenspelpositie. Het bleef zodoende 2-0.

Wat ook bleef was de regen, waardoor om half vier (!) zelfs de veldverlichting moest worden aangezet. Het leek wel of vanaf dat moment Quick er nog in ging geloven en Ouderkerk in die fase min of meer uit elkaar viel. Daardoor werd het geheel onnodig nog precair. In de 82e minuut stond de paal een tegendoelpunt nog in de weg. Die viel wél in de 87e minuut, maar op aangeven van grensrechter Leo werd de goal wegens buitenspel alsnog afgekeurd.

Opnieuw dus een overwinning voor Ouderkerk, dat moeilijk te passeren is dit seizoen. Het kreeg pas vier tegentreffers. De goede resulteren resulteren in een tweede plaats, vlak achter FC Abcoude. Volgende week wacht een topper, nummer drie Roda ’46 komt dan op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)