Oostermeijer en Evers gaan zaterdag vol voor bekerfinale

WVHEDW en Swift nemen het zaterdag in de halve finale tegen elkaar op voor een plek in de finale tegen Magreb 90 of AFC 34. Zowel WVHEDW als Swift draaien matig in de competitie en moeten nog oppassen voor degradatie. Beide trainers, Kees Oostermeijer en Mark Evers, blikken vooruit op onze wedstrijd van de week.

Ondanks dat beide clubs in het slot van de competitie nog vol aan de bak moeten, willen zowel Oostermeijer als Evers graag de bekerfinale halen. “Natuurlijk ligt de prioriteit bij de competitie en is de beker minder belangrijk dan het voorkomen van degradatie,” aldus Oostermeijer. Toch gaan wij er zaterdag alles aan doen om de bekerfinale te halen. Ik ga zaterdag zeker geen rekening houden met de competitie en we gaan er vol voor. Je wilt tenslotte elke wedstrijd winnen, dus ook deze.”

Kees Oostermeijer1

Ook Evers gaat zaterdag geen rekening houden met de competitie. “We staan nu in de halve finale en willen deze prijs winnen. Met de landelijke beker volgend seizoen hebben we natuurlijk al een prijs binnen, maar het zou voor de club fantastisch zijn om de beker te pakken. We kijken ook met een schuin oog naar de wedstrijd tegen Ajax van volgende week, maar dat neemt niet weg dat we zaterdag ten koste van alles willen winnen.”

De oefenmeester boekte met Swift afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning tegen zijn oude club en koploper Odin 59. “We hebben een goede stap gezet zaterdag en dat geeft vertrouwen voor de eindfase van het seizoen,” vertelt Evers. “We hadden tegen Eemdijk en Odin weer de juiste spirit. De jongens zijn ook goed uit de strijd gekomen en er sluiten deze week ook weer spelers aan bij de training. We zijn redelijk compleet voor zaterdag en ik zal met de sterkst mogelijke opstelling starten.”

Mark Evers

Waar Swift afgelopen zaterdag weer eens punten pakte, zit WVHEDW al tijden zonder overwinning. “We scoren moeilijk en dat breekt ons nu een beetje op,” concludeert Oostermeijer. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en we moeten ons nu richten op aankomende zaterdag. We zijn op volle oorlogssterkte en ik heb 22 man die fit en gretig zijn.”

WVHEDW - Swift 13/14

De coach, die zaterdag aantreedt tegen zijn oude club, ziet Swift als favoriet voor het duel. “Swift is een goede hoofdklasser en heeft een prima voetballende ploeg. Ik denk dat zij op papier de favoriet zijn zaterdag. Het is voor mij geen speciaal duel omdat het mijn oude club is. Voor mij is het gewoon WVHEDW – Swift en verder niets bijzonders. Het is wel een voordeel dat we thuis spelen. Dat is natuurlijk ook mooi voor onze supporters. Ik verwacht een spannende wedstrijd en ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Corner WV - Swift

Evers baalt ervan dat de wedstrijd wordt gespeeld op een slecht veld. “Als je op dit niveau voetbalt is het zonde dat je op zo’n veld speelt. De kans op blessures is ook groter. Een normale opbouw is op dit veld niet mogelijk. Ik verwacht dan ook erg opportunistisch voetbal. Ik hoop dat we de overwinning op Odin een goed vervolg kunnen geven en de finale halen,” besluit Evers.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jan Vonk & Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)