Home / slideshow / Voorbeschouwing Zaterdag 2a: AMVJ-boot en HBOK-trein vertrekken
Zaterdag 2a

Voorbeschouwing Zaterdag 2a: AMVJ-boot en HBOK-trein vertrekken

De tweede klasse zaterdag A behoort ieder jaar tot een van de spannendste competities in het amateurvoetba. AMVJ, FC Aalsmeer, HBOK en Purmersteijn lijken dit seizoen samen met Zandvoort om het kampioenschap te strijden. Maar wie trekt aan het langst eind? En gaan we nog verrassingen zien? Dit weekend trappen de ploegen in ieder geval af voor hopelijk een mooi jaar.

FC Aalsmeer

Met het binnenhalen van Calvin Valies, die zowel profervaring heeft in binnen- als buitenland, wil FC Aalsmeer dit seizoen een gooi doen naar promotie richting de eerste klasse. Daarvoor moet de vereniging op de eerste speeldag Marken verslaan. Marken stond bij de coronastop twaalfde in de competitie, waardoor het eerste duel voor FC Aalsmeer geen probleem lijkt te zijn. Al zit een verrassing vaak in een klein hoekje.

FC Almere

FC Almere is dit seizoen nieuw in de competitie. De vereniging speelde na de promotie in het seizoen 2013-2014 in de tweede klasse zaterdag B en eindigde daarin de afgelopen jaren in de subtop. Dit weekend begint de club een thuiswedstrijd tegen Purmersteijn, de grote verrassing van afgelopen seizoen. De drie punten zullen ongetwijfeld welkom zijn, maar de vraag is hoe FC Almere zich gaat verhouden ten opzichte van zijn concurrentie.

AMVJ

Het stilleggen van de competities kwam voor AMVJ afgelopen seizoen precies op het verkeerde moment. De Amstelveners maakten zich juist op voor een thuiswedstrijd tegen Zandvoort, destijds mede koploper in de competitie. Dit seizoen hoopt AMVJ alsnog aanspraak te maken op het kampioenschap. De club begint een thuiswedstrijd tegen het DVVA van Lex van der Horst, dat afgelopen seizoen nog voor lijfsbehoud speelde.

Arsenal

Arsenal kwam in het seizoen 2019-2020 net tekort om écht mee te strijden voor het kampioenschap, maar liet wél zien het elke tegenstander lastig te kunnen maken. Mogelijk kan Arsenal dit voetbaljaar als een verrassing dienen en zich tussen de ‘grote teams’ van de competitie worstelen. De ploeg van trainer Imro Wielkens begint in elk geval met een lastige uitwedstrijd tegen OSV, waardoor het team direct op scherp moet staan.

DVVA

Wie de positie van DVVA afgelopen seizoen op de ranglijst zag, dacht waarschijnlijk dat de club over een minder team beschikte. Niets was echter minder waar. De vereniging speelde uitstekend voetbal en wist tegenstanders regelmatig van de mat af te spelen. Het ontbrak in het team echter nog aan de details, waarvan hoofdtrainer Van der Horst hoopt het dit seizoen beter te doen. DVVA begint tegen AMVJ, een van de titelkandidaten.

HBOK

Met spelers als Jonathan Richard, Dennis Kaars, Donny Rijnink en Jeffrey Bok én de komst van oefenmeester Kai Meeuwsse hoopt HBOK dit seizoen hoge ogen te gooien in de tweede klasse. Meeuwsse brengt met zijn ervaring bij SDZ een winnaarsmentaliteit binnen de groep en gaf al meermaals aan voor niets minder te gaan dan voor een kampioenschap. De Amsterdammers starten hun seizoen tegen Jong Holland.

OSV

OSV kende een lastige voorbereiding met drie nederlagen in de beker. De Amsterdamse vereniging kreeg in drie wedstrijden tijd negen tegendoelpunten te verwerken, terwijl de ploeg niet in staat bleek om zélf een doelpunt te maken. De kersverse hoofdtrainer Maurice Renger hoopt dat zijn elftal zich snel gaat verbeteren. Zaterdag opent het met een thuiswedstrijd tegen Arsenal, waarbij Renger zal hopen op in ieder geval de drie punten.

Purmersteijn

Purmersteijn gold afgelopen seizoen als een grote verrassing in de tweede klasse. De promovendus groeide dermate in de competitie dat het zelfs als winterkampioen aan de winterstop begon. In de tweede seizoenshelft zag trainer Lars Keppel dat zijn elftal afhaakte voor de titel, maar het gehele voetbaljaar zal hem over het algemeen tevreden hebben gestemd. Purmersteijn hoopt dit seizoen wederom bovenin mee te draaien, om te beginnen met een duel tegen FC Almere.

ASC Waterwijk

Ook Waterwijk dient dit seizoen als nieuwkomer in de tweede klasse A. De vereniging draaide afgelopen jaar nog mee in de onderste regionen van de tweede klasse B, maar de coronacrisis verzekerde de club van nog een jaar op tweede klasse-niveau. Met de nieuwe trainer Ben Vis en een reeks nieuwe spelers hoopt Waterwijk de komende maanden naar boven te kijken. Te beginnen met een wedstrijd tegen FC Zaandam.

Tekst: Jordi Smit