Voormalig RODA ’23-trainer Veldhuizen presteert bij CDW: “Sportief een stapje omhoog”

Alvin Veldhuizen nam afgelopen zomer na twee seizoenen afscheid van RODA ’23. Hoewel de oefenmeester het uitstekend deed bij de vereniging en daarom de kans had om aan te blijven, besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan bij CDW. De overstap bevalt hem nog altijd uitstekend.

Bij zijn nieuwe club kreeg Veldhuizen de opdracht om zich te handhaven in de tweede klasse. Het leek een uitdagende opgave te worden, maar vooralsnog is niets minder waar. CDW bezet momenteel de zesde plaats met evenveel punten als nummer vijf Geinoord Nieuwegein. Met drie verliespartijen tegen de bovenste drie clubs en een gelijkspel tegen de nummer vijf mag CDW vooralsnog zeer tevreden zijn over de prestaties die het dit seizoen behaalde.

“We doen het goed in de competitie, dus daar mogen we blij mee zijn”, begint Veldhuizen, die afgelopen week met de club een akkoord bereikte over een contractverlenging van een seizoen. “De overstap naar CDW biedt mij sportief een stapje omhoog. Bij RODA ’23 had ik het goed, maar beschikte ik simpelweg over een smallere selectie. Dat is bij CDW anders. Het geeft me de kans om meer naar de kwaliteiten van de spelers te kijken.”

Aangezien Veldhuizen dit jaar trainer is van een club die op een hoger niveau speelt, merkt de oefenmeester dat vooral in tactisch opzicht de uitdaging aanwezig is. “De spelers zijn daar sowieso meer mee bezig, maar het vraagt ook wat van mij. Trainers van tegenstanders zijn eerder geneigd om op het veld zaken om te zetten, waardoor ik moet anticiperen op die momenten. Bovendien heb ik de tactiek hier wat veranderd.”

Veldhuizen besloot tijdens zijn aanstelling om grotendeels vast te houden aan zijn eigen voetbalvisie. Het betekent dat CDW aanvallender voetbal speelt dan het gewend is. “Het kostte aan het begin van het seizoen tijd om dat erin te brengen, omdat jongens simpelweg gewend zijn om eerder naar achteren te lopen. Als je het echter blijft volhouden, dan komt het vanzelf in het spelpatroon van de groep te zitten. Dat heb ik dit seizoen maar weer eens gemerkt.”

Met een schuin oog houdt Veldhuizen de prestaties van zijn oude ploeg van RODA ’23 in de gaten. Waar de club een zware beginperiode had, ziet hij dat de club langzaam weer opkrabbelt. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens het gaan oppakken. RODA ’23 is gewoon een prachtige club”, stelt Veldhuizen, die ook aankomend seizoen bij CDW hoopt te presteren. “We willen graag een stabiele tweede klasse zijn. Natuurlijk zou het mooi zijn als er in een seizoen meer in blijkt te zitten, maar in deze competitie zitten meerdere ploegen die simpelweg beter zijn. Daarin moeten we ook realistisch zijn.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)