Wartburgia in beker hard onderuit tegen Grasshoppers

Zaterdag derdeklasser Wartburgia is er woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde ronde van het bekertoernooi. De Amsterdammers gingen op eigen veld hard onderuit tegen Grasshoppers. De ploeg van Hans Bergsma verloor met 0-5.

De thuisploeg begon nog goed aan de wedstrijd, die eerder werd uitgesteld wegens een overlijdensgeval bij Grasshoppers. De koploper  de vierde klasse B, getraind door Dick Knijn, had het  in de beginfase erg lastig. Toch duurde het ruim een half uur voordat de ploeg van Hans Bergsma ook haar eerste grote kans kreeg. Het schot van Bob Dekker werd keurig gepareerd door Grasshoppers-doelman Jasper Ligthart. Ook Grasshoppers kende goede fases in de wedstrijd, maar tot noemenswaardige kansen kwamen de bezoekers niet. Met een brilstand konden beide teams de kleedkamer opzoeken voor de rust.

In de tweede helft was er een heel ander spelbeeld te zien. Binnen drie minuten opende Grasshoppers de score. Uit een vrije trap van Dave Neefjes gaf Thijs Kruisen het laatste zetje om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel werd het doelpunt goedgekeurd (0-1).

Na een rommelige fase, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden, besliste Nick Boon na 75 minuten de wedstrijd in het voordeel van Grasshoppers: 0-2. Wartburgia kon het daarna niet meer opbrengen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen en liet de bezoekers in de slotfase nog verder uitlopen. In de laatste zes minuten scoorden de Hoogwouders nog liefst drie keer. Eerst wist Mick Roodhof de 0-3 te produceren en even later stelde hij Martijn Ursem in staat om voor de 0-4 te zorgen. Het slotakkoord kwam ook van de voet van Roodhof. Hij bepaalde de eindstand  op 0-5.

Kijk hier voor alle uitslagen in het bekertoernooi.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)