Wartburgia pas in slotfase ruim langs GeuzenMiddenmeer

Wartburgia kwam zaterdag pas in de slotminuten definitief langs GeuzenMiddenmeer: 6-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

De eerste 45 minuten werden gekenmerkt door een veel sterker Wartburgia. Binnen een kwartier resulteerde dat in een drietal mogelijkheden voor de thuisploeg. Dilan van Dam zag zijn schot net naast gaan, Stefan Klink die voor open doel over wist te schieten en een mogelijkheid voor Armando Cuvalaij. Wartburgia moest zaterdag het spel maken, dat was duidelijk. Het zeer compact spelende GeuzenMiddenmeer hield het tot de rust aardig vol. Wartburgia heel veel aan de bal maar kon echter geen doelpunt forceren. Thom Ridderbos zag zijn schot tot corner verwerkt. Ook een schot van Marco Barsoumm werd door de keeper van GeuzenMiddenmeer gepareerd.  Het bleef tot het rustsignaal 0-0.

Na rust hetzelfde beeld, hierbij echter aangetekend dat er nu wel doelpunten vielen te noteren. Wartburgia kwam in de 55e minuut op 1-0 door Marco Barsoumm via een afstandsschot. Twee minuten later was het Joost Homminga voor de 2-0 uit een pass van Thom Ridderbos. Armando Cuvalaij verhoogde de score voor Wartburgia met een fraaie goal naar 3-0. Wedstrijd gespeeld? Antwoord hierop: Nee. Binnen acht minuten wist GeuzenMiddenmeer de stand terug te brengen tot 3-2 door fraaie goals van Tristan Leopold en Chaim van Gelder.

Gelukkig voor Wartburgia wist Dilan van Dam met een beheerst schot de 4-2 te laten noteren. GeuzenMiddenmeer was geveld. De 5-2 en 6-2 werden gemaakt door respectievelijk Armando Cuvalaij (hattrick) en Milan Besselink zorgde voor de eindstand van 6-2.  Door deze tweede overwinning staat Wartburgia op een gedeelde tweede plek, op basis van doelsaldo. GeuzenMiddenmeer is na 2 duels nog puntloos.

Wartburgia coach Hans Bergsma: “Wij waren in de eerste helft veel aan de bal. Echter niet geheel goed genoeg. We hebben wel vijf mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen, maar ik vond GeuzenMiddenmeer zeker niet slecht. Zij speelden goed compact, zeker in de eerste helft. Wij komen op een 3-0 voorsprong en dan plotseling uit het niets staat het 3-2. Ze maakten het ons vandaag wederom onnodig moeilijk. Al met al ben ik tevreden met deze overwinning.”

GeuzenMiddenmeer coach Ferry v.d. Meulen: “Wartburgia was vanmiddag de betere ploeg. Ik heb de jongens na afloop verteld dat zij met opgeheven hoofd het complex van Wartburgia kunnen verlaten. Wij hebben zeventig minuten door goed compact te staan het Wartburgia moeilijk gemaakt. Je komt na een 3-0 achterstand toch verrassend terug tot 3-2. Het zijn allemaal leermomenten voor de jongens.”

Tekst: Wietze Jan Ramaker

Foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!