Waterwijk en BFC spelen gelijk

Zaterdag tweede klasser ASC Waterwijk kon in de wedstrijd bij BFC de opgebouwde 1-2 voorsprong niet over de streep trekken. De ploeg van Mo El Abdallaoui kreeg in de slotfase alsnog de gelijkmaker om de oren.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2b

De eerste helft een vrij gelijk opgaand duel, waarbij het spel zich net iets meer op de helft van BFC afspeelde. Na 19 minuten kreeg Waterwijk een corner te nemen, die weggewerkt werd. De thuisclub zocht vervolgens direct de counter en Ebbelaar zette BFC met succes op 1-0. De thuisclub kreeg nog meer vat op de wedstrijd en drukte Waterwijk ver terug, maar de Almeerders kwamen er steeds weer goed uit en kregen ook wat mogelijkheden. Mike van Pareen had de gelijkmaker in kunnen schieten, maar faalde echter voor doel. Wel bleef de druk op het doel van BFC en was het in de 34e minuut wel raak door diezelfde Mike van Pareen 1-1. BFC kreeg ook nog wel wat kansen, maar was voor het doel van Waterwijk erg slordig. Dat was Waterwijk in de 44e minuut niet. Lynel Lemmert werd op snelheid weggestuurd en schoot hard en laag Waterwijk naar een 1-2 voorsprong.

Na de hervatting kwam de thuisclub sterk uit het kleedlokaal en wilde snel de stand gelijk trekken. Uiteindelijk kreeg Waterwijk weer wat meer grip op het duel en werd het weer een gelijk opgaande wedstrijd. Beide partijen konden de verdere tweede helft niet meer een stempel op dit duel zetten maar zoals wel meer zat het venijn in de staart. In de 89e minuut kreeg BFC toch nog de felbegeerde tweede goal, over de linkervleugel ging men goed door en een afstandsschot verdween nog via een Waterwijk been in de verre hoek: 2-2. Het bleef erg spannend en was de grootste kans uiteindelijk nog voor Waterwijk maar Randy Peaper zag zijn inzet nog met wat geluk gestopt worden door de BFC-goalie.

Waterwijk trainer Abdallaoui vond het jammer dat de thuisclub nog langszij kwam maar kon wel vrede hebben met de puntenverdeling want ook BFC had aardige kansen laten liggen. Komende week krijgt Waterwijk Benschop op bezoek en gaat BFC naar FC Almere.

Tekst: Herman de Wit