Waterwijk blijft winnen

In Zaterdag 2a blijft Waterwijk goede zaken doen. Alleen tegen koploper HBOK ging de ploeg van Ben Vis onderuit, verder werden alle duels gewonnen. Tegen FC Zaandam werd alweer de zesde zege van het seizoen geboekt.

Zowel Waterwijk als FC Zaandam begon wat stroef aan de wedstrijd, waardoor er weinig kansen te noteren waren. Naar mate de eerste helft vorderde, kregen beide teams hun mogelijkheden. Zo stuitten Lindo Pourchez en Lesley Vlieger op doelman Jeroen Land en raakte Zaandam de lat. Goals vielen er in de eerste helft echter niet.

Na rust was het Gary Bouwmeester die de score opende. Even later wist het ook de voorsprong te verdubbelen, toen Ryannique Inge een goede actie in huis had en vervolgens Randy Peaper bereikte, die de 2-0 maakte. Maar FC Zaandam kwam via een goal van Serdar Öztürk weer terug in de wedstrijd en de buit was dus zeker nog niet binnen voor de Almeerders. Een paar minuten voor tijd besliste Bouwmeester het duel echter alsnog, met zijn tweede goal van de middag.

Zo doet Waterwijk goede zaken en blijft het in het spoor van HBOK, met een achterstand van vier punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Als er volgende week nog gevoetbald wordt, gaat Waterwijk op bezoek bij AMVJ.