Waterwijk buigt achterstand om op weg naar derde klasse

Promotie naar de derde klasse kan Waterwijk bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Ben Vis knokte zich terug van een 0-2 achterstand tegen Purmerend en won uiteindelijk met 4-2. Tien minuten voor tijd stond het nog 1-2. Na twee wedstrijden gaat Waterwijk fier aan kop in de nacompetitiepoule.

In de rust vielen er wat harde woorden bij de Almeerders. Purmerend was in de eerste helft de betere ploeg met Vincent Eijben als gevaarlijkste man. In de 29ste minuut werd het goede spel van de gasten beloond toen een mooie combinatie aan de linkerkant werd afgerond door Patrick Rato: 0-1. Niet veel later tekende Marvin van der Haas voor de 0-2. “We waren het erover eens dat er uit een ander vaatje getapt moest worden”, zei Vis, die alleen Achmad Disi (slap schot) een speldenprikje uit zag delen. “Dat pakte uitstekend uit.”

Na de hervatting heerste Waterwijk op alle fronten. Al vroeg in de tweede helft maakte Joey Zoet de aansluitingstreffer: 1-2. Purmerend had geen antwoord op de inzet van de thuisploeg. De frustratie liep bij de gasten hoog op met als gevolg een rode kaart voor Youri Nederlof wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding. Waterwijk voelde dat er meer in zat en zette nog een tandje bij.

De gelijkmaker viel pas tien minuten voor tijd. Nadat Disi eerst een goede mogelijkheid onbenut liet, zorgde hij nu wel voor de 2-2. Purmerend wilde wel, maar de ploeg van Adri Looijen was totaal van slag. Twee minuten na de gelijkmaker strafte Disi een fout van de doelman af voor de 3-2 en leverde de dadendrang van de thuisploeg eindelijk de voorsprong op. Vlak voor tijd maakte diezelfde Disi zijn hattrick compleet door de eindstand op 4-2 te bepalen.

Purmerend werd na de rust afgetroefd door een herboren Waterwijk dat volgende week aan een gelijkspel bij RCH (dat door nederlagen met 4-0 en 1-4 uitgeschakeld is, red.) genoeg heeft om te promoveren naar de derde klasse. “Ons collectief heeft vandaag gezegevierd en dat doet een coach goed”, zei een trotse Vis na afloop. “Het klopte na rust op bijna alle punten. Dan is het mooi om te zien hoe het team zichzelf beloont. Het zou schitterend zijn om komend seizoen in de derde klasse te mogen acteren.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Verslag: Herman de Wit
Foto’s: Mario Wormhoudt