Waterwijk en Benschop weten niet te scoren

In de zaterdag tweede klasse B hebben ASC Waterwijk en Benschop niet weten te scoren. Ondanks de brilstand hadden beide ploegen meerdere kansen om te scoren.

Benschop begon vol goede moed aan dit duel. Afgelopen seizoen eindigde het duel in 5-1 voor Waterwijk. Door hard te werken wist Benschop er dit jaar een punt uit te slepen. Waterwijk en Benschop waren aardig aan elkaar gewaagd. Met name in de eerste helft ontspon zich een leuke wedstrijd zonder grote kansen.

Na de rust probeerde Waterwijk met meer snelheid en druk Benschop te verrassen. De snelle buitenspelers waren een ware plaag voor de Benschop backs. In de 50e minuut kreeg Benschop de mooiste kans van de wedstrijd. Invaller Achraf Merroun werd door David Verweij gelanceerd en passeerde met een mooie lob de Waterwijk-keeper Gianni Hermans, maar via de onderkant van de lat ketste de bal weer het veld in. Daarna was het Waterwijk, dat de bovenliggende partij was met hun snelle buitenspelers. Keeper Mitchell van Oort werd de grote man bij Benschop. Twee maal kwam hij als overwinnaar uit de strijd tijdens een scrimmage en vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter De Waard tikte hij een zeker lijkend doelpunt met een geweldige reflex uit de kruising en redde daarmee het zwaar bevochte punt voor Benschop.

Niels van der Zaal van Waterwijk kon deze middag niet het doel vinden, hij vond het gelijkspel uiteindelijk de juiste uitslag gezien het spelbeeld van de wedstrijd. Waterwijk-trainer El Abdallaoui vond dat zijn ploeg het meeste recht had op de overwinning: “De tweede helft waren we er dichtbij maar scoren was vanmiddag een te grote opgave voor ons”. Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij koploper Delta Sports’95. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse B te zien.

Tekst: Herman de Wit