Waterwijk en Delta Sports spelen gelijk (1-1)

In de zaterdag tweede klasse B heeft hekkensluiter Waterwijk weer een punt aan het totaal toegevoegd. Het team van trainer/coach Mo El Abdallaoui zit even in een dip, maar kwam tegen Delta Sports goed voor de dag. De tegenstander uit Houten heeft nog kansen op de titel.

Het werd een vrij gelijkopgaand duel. De wind, die dwars over het veld stond, deed de wedstrijd geen goed. De eerste kans was na tien minuten voor de gasten en was ook direct raak. Via de rechtervleugel kwam er een strakke voorzet en was het Robin Boekhout die Waterwijk-doelman Gianni Hermans kansloos liet. Boekhout maakte de goal met het hoofd. Lang had Delta Sports niet plezier van de voorsprong, want Waterwijk maakte in de veertiende minuut via Giovanni van der Zaken de gelijkmaker. Een vrije schop van Randy Peaper rondde hij netjes af. De thuisclub had hierna nog wat kansjes maar een poging van Kaya Akyigit werd goed verwerkt door de doelman van de gasten maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Na de rust veranderde er niet zoveel, Delta Sports speelde nu wel in een hoger tempo maar Waterwijk ving dat echter goed op. Later in de wedstrijd was de beste kans voor de thuisclub, maar Van der Zaken kon het verschil echter niet maken. In de slotfase mocht Waterwijk niet mopperen toen bij een slordigheidje Delta Sports nog een mogelijkheid kreeg. Er werd niet meer gescoord en de club uit Almere sprokkelde op deze manier een punt.

Waterwijk blijft hekkensluiter met vier punten achterstand op voorlaatste Benschop. De concurrent won deze speelronde wel. Over twee weken moet Waterwijk op bezoek bij JSV Nieuwegein. Waterwijk trainer El Abdallaoui ziet zeker nog kansen om genoeg punten te halen uit de resterende wedstrijden. ”De sfeer in de ploeg is goed en dat is een goede basis om straks beter te presteren”, aldus de coach.