waterwijk
Waterwijk

Waterwijk in nieuwe competitie ingedeeld: “We weten wat hard werken ons kan opleveren”

Waterwijk kan terugkijken op een uitstekend seizoen in de tweede klasse. De Almeerse vereniging slaagde erin om met HBOK mee te vechten voor het kampioenschap, maar de concurrent bleek aan het einde van de competitie toch te sterk te zijn. Ook in de nacompetitie greep de ploeg van Ben Vis mis voor promotie. “Dat was natuurlijk erg zuur”, zo blikt Vis terug.

Na een 2-0 overwinning op CSW stond de wedstrijd tegen eersteklasser Die Haghe op het programma. Tien minuten voor het einde stond Waterwijk nog met 1-0 voor, maar in minuut 88 ging het alsnog mis. “Die Haghe had nog geen kans gecreëerd en dan krijg je tóch de tegentreffer. Die hakte er zeker in bij ons. Met penalty’s weet je uiteindelijk dat het lastig kan gaan worden. We hebben in die wedstrijd simpelweg last gehad van pech. Gevoelsmatig hadden we ook kans tegen AFC, maar het mocht helaas niet zo zijn.”

Ondanks het mislopen van promotie zit Waterwijk aankomend seizoen tóch bij veel nieuwe ploegen. De KNVB besloot de vereniging namelijk in te delen in de tweede klasse zaterdag B, waardoor het niet meer naar Amsterdam hoeft af te reizen. “Qua spelopvatting verwacht ik zeker iets anders. De verenigingen in Amsterdam staan er natuurlijk om bekend om aanvallend te voetballen. Het wordt interessant om tegen SC Buitenboys te spelen. Dat wordt een geweldige wedstrijd in Almere.” Vis is voor volgend seizoen in elk geval vol vertrouwen. “We moeten realistisch blijven, maar weten ook wat hard werken ons kan opleveren.”

Naam: Vorig seizoen:
Gianni Hermans Waterwijk
Ralph Schipperijn Waterwijk
Jerold Promes Waterwijk
Jimmy de Haas Waterwijk
Desmond Mensen Waterwijk
Peter van Dongen Waterwijk
Rayannique Inge Waterwijk
Barry Smitz Waterwijk
Tim Klaasen-Bos Waterwijk
Lindo Pourchez Waterwijk
Gary Bouwmeester Waterwijk
Odai Disi Waterwijk
Jordy Kreeberg Waterwijk
Douwe Willemars Waterwijk
Achmed Disi Waterwijk
Mike van Pareem Waterwijk
Lesley Vlieger Waterwijk
Selcukhan Okay Waterwijk
Gijs Roelofsen Waterwijk
Nordin Vermeulen FC Almere
Rory de Meijer FC Almere
Danny van de Kolk De Dijk
Jermain Heldoorn AH ’78
Benjamin Vis Waterwijk Onder 21
Jimmy Wu Waterwijk Onder 22
Yosef Disi Waterwijk Onder 23
Daniel Ozermis Waterwijk Onder 18

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)