Home / Zaterdag 2b / Waterwijk laat zich in beginfase verrassen door Nieuwland en verliest

Waterwijk laat zich in beginfase verrassen door Nieuwland en verliest

In de tweede klasse zaterdag heeft ASC Waterwijk weer een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Mo El Abdallaoui werd in de eerste minuut al op achterstand gezet.

Eloy van Kouswijk maakte de snelste goal ooit voor thuisclub Nieuwland. Hierna pakte Waterwijk de draad goed op en kreeg ook bij vlagen een veldoverwicht. Uiteindelijk voor het zestienmetergebied gekomen, strandden de meeste aanvallen en kon Nieuwland het spel weer overnemen. In de 15e minuut de volgende tegenvaller voor de ploeg uit Almere, een aanval van Waterwijk werd onderbroken en snel ging Nieuwland er met de bal van door. Het was uiteindelijk Valentijn Rijnbeek die een harde voorzet wist binnen te werken: 2-0. Waterwijk zette hierna nog eens flink aan, maar in de laatste fase ging het vaak mis. Ook moest voor de rust de doelman van Waterwijk nog het veld verlaten door een lastige blessure. Het bleef tot de rust bij deze stand.

Na de rust kwam Waterwijk veel beter in de wedstrijd en kwamen er genoeg kansen. Zo eindigde een vrije trap maar net naast het doel van Nieuwland. De wedstrijd ging aardig gelijk op en ook Nieuwland kreeg weer wat kansen. Het zag een schot op de paal eindigen. Waterwijk kwam dus met de schrik vrij en dat gebeurde later nog een keer. Na een mooie aanval van de thuisclub ketste de bal wederom tegen de paal. In de slotfase was Waterwijk weer meer aan de bal, maar het leverde geen goals op voor de Almeerse ploeg.

Tegen Maarssen moet de ploeg volgende week weer aan de bak moeten om weer eens een overwinning te boeken. Momenteel staat Waterwijk voorlaatste in 2B. Benschop is hier de hekkensluiter met slecht 8 punten.

Tekst: Herman de WitBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend