Waterwijk na enerverend duel onderuit tegen FC Almere

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft op eigen veld de derby tegen FC Almere niet kunnen winnen. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Almere. De ploeg van Mo El Abdallaoui speelde niet slecht maar werd op ongelukkige momenten op achterstand gezet. Waterwijk blijft door deze nederlaag in de gevarenzone en FC Almere houdt aansluiting met de kopploegen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2b

Het duel ging lange tijd gelijk op met kansen voor beiden partijen. Waterwijk nam in eerste instantie wel het initiatief, maar kreeg in de 7e minuut de 0-1 om de oren. Uit een vrije schop van Peter van Dongen wist Gary Bouwmeester in tweede instantie het net te vinden: (0-1). De thuisploeg kreeg toch ook wel mogelijkheden, want in de 16e minuut was Almere-verdediger Zakaria Lamhamdi veel te nonchalant en kreeg Ryan Inge een aardige schietkans. Maar de bal was veel te slap ingeschoten, zodat Almere-doelman Nordin Vermeulen simpel kon pakken. Niet veel later nog zo’n moment, maar weer kon Waterwijk hier niet van profiteren. Aan de andere kant was Almere kansrijk. Op aangeven van Mike de Blieck kwam de bal bij Gary Bouwmeester, maar zijn assist op Lesley Vlieger bleek net te kort om uit te halen. Het bleef een aardig duel dat zich veelal op het middenveld afspeelde. Net voor de rust had Waterwijk nog langszij kunnen komen maar Ryan Inge zag zijn inzet voorlangs gaan.

Na de hervatting kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. In de 49e minuut een slordig moment bij Almere achterin en dat was voor Mitch Vogel genoeg om tot scoren te komen: (1-1). FC Almere voerde de druk nog eens op en met succes. Een voorzet vanaf links werd door Mike de Blieck benut: (1-2). De strijd werd nu wat feller, maar wel sportief. En weer was het weer de thuisclub die de gelijkmaker produceerde, Mitch Vogel was weer de doelpuntenmaker voor zijn team: (2-2). FC Almere-trainer Charles Loots greep nu in en haalde Zakaria Lamhamdi naar de kant voor Tjeerd Hof. Even later moest ook Rogier Arduin (blessure) het veld ruimen voor Barry Smitz. FC Almere kreeg meer vat op het duel en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden, maar kwam vooralsnog niet tot scoren. Bij Waterwijk raakte Ryan Inge geblesseerd en moest hij even later ook het veld ruimen. In de 77e minuut kreeg Waterwijk weer een domper te verwerken toen Almere op 2-3 kwam uit een vrije schop, Mitchel Smit wist laag in te schieten:(2-3). Bij Almere wisselde men Lesley Vlieger nog voor Roger Onkenhout. Waterwijk kwam nog eenmaal terug maar moest dat bekopen met een rode kaart voor Jimmy de Haas, die een te harde actie uitvoerde op Almeerder Mike de Blieck. Met nog een paar minuten te spelen kwam de overwinning voor Almere niet meer in gevaar.

Waterwijk–trainer Abdallaoui vond dat zijn ploeg zeker een punt verdiend had: “We hebben goed gespeeld maar kregen niet de beloning, wel vond ik het positiespel van Almere beter verzorgd, maar je moet ook wat geluk hebben en dat hadden we niet, een strafschop hadden we zeker recht op maar die kregen we niet.” Komende wedstrijd de laatste wedstrijd voor de winterstop en speelt Waterwijk bij CDW en krijgt FC Almere koploper Loosdrecht op visite.

Tekst: Herman de Wit:

Foto: Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)