Waterwijk rekent in moeilijk duel af met UVV

Waterwijk is de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse goed begonnen. De ploeg van Ben Vis won met 0-1 bij herkanser UVV en kan komend weekend in de thuiswedstrijd tegen Purmerend, dat RCH met 4-0 versloeg, een grote stap zetten. Doelman Maikel Koelink was de grote man aan Almeerse zijde door in de wedstrijd één strafschop en na afloop drie penalties te stoppen.

“Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat, met de druk erop. Heerlijk om te voetballen, maar ik heb wel een beetje hoofdpijn van de zon en spanning gekregen”, zei Vis na afloop. “Je weet dat je het als Almeerder altijd in het nadeel bent tegen ploegen uit Utrecht en Amersfoort en dat hebben wij nu weer gemerkt.” Zo kreeg UVV na een kwartier spelen een relatief makkelijk gegeven strafschop. Koelink wist deze goed te keren.

Voetballend was het niet heel geweldig wat beide ploegen lieten zien in Utrecht. “Het was erg rommelig en allebei leverden we de bal te vaak in bij de verkeerde kleur. De spanning was duidelijk zichtbaar”, zag Vis. Na een klein uur spelen kwam zijn ploeg op voorsprong. Joey Zoet kon alleen op de doelman af en legde de bal breed voor Firgi Ghoudou, die eenvoudig de 0-1 op het scorebord bracht. Dat was uiteindelijk ook de eindstand. De daaropvolgende strafschoppenserie, volgens de reglementen, werd met 2-5 gewonnen.

Vis: “Dit is een goede start voor ons. Voor sommige jongens is dit nieuw, maar door deze overwinning zit het goed. Iedereen heeft heel veel vertrouwen. De volgende wedstrijd zal weer onder hoogspanning staan en ik hoop dat wij er dan beter mee omgaan dan tegen UVV.”

Zondag komt het FC Purmerend van Adri Looijen op bezoek in Almere. “Adri ken ik nog uit mijn tijd als speler bij Rood Wit A (nu De Dijk, red.), dus het is leuk dat ik hem weer tegenkom. Purmerend heeft ook een goede ploeg en won de eerste wedstrijd met 4-0 van RCH. Als je naar de stand kijkt, kan je dus zeggen dat de winnaar naar de derde klasse zal gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zondag.

Foto’s Josta van Zoonen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!