Home / Algemeen / Waterwijk schuift trainer Mark de Boer van opgeheven Zondag 1 naar zaterdag

Waterwijk schuift trainer Mark de Boer van opgeheven Zondag 1 naar zaterdag

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft Mark de Boer aangesteld als trainer om het seizoen af te maken. De Boer was bij de Almeerse club trainer van de Zondag 1, maar dat team werd onlangs uit de zondag derde klasse D teruggetrokken. Hij volgt de vertrokken Ron Gerlof op.

De Boer is geen onbekende voor de club. Hij was eerder tussen 2012 en 2016 trainer van de Zaterdag 1, waarmee hij onder meer kampioen werd in de vierde klasse. Na een seizoen bij zondag vierdeklasser Buitenveldert en een tussenjaar keerde de oefenmeester afgelopen zomer terug in Almere. Met het zondagelftal verloor hij elf competitiewedstrijden op rij en na afgelopen weekend werden ze uit de competitie gehaald omdat er – niet voor het eerst – te weinig spelers waren voor een wedstrijd. “Het werd steeds gekker. Ik stond iedere keer met twee of drie man te trainen. Dan moet je op een gegeven moment eerlijk zeggen dat dit geen zin meer heeft.”

Vervolgens werd er door Sebastiaan Steur (bestuurslid technische zaken) snel geschakeld. Maandagavond kwam De Boer rond met de Zaterdag 1. “Onze spelersgroep is heel tevreden over assistent-trainer Dennis van Veen en hij kent Mark goed. Zij hebben een klik met elkaar. Ik hoop dat ze het met z’n tweeën goed gaan doen”, zegt Steur. In principe maakt De Boer het seizoen af. In de loop van de tweede seizoenshelft wordt gekeken of beide partijen langer met elkaar doorgaan. Volgens De Boer is er in ieder geval al een klik met de spelers. “Ik ken er een paar en ik praat natuurlijk af en toe met die jongens.”

Waterwijk staat als promovendus op een zeer knappe vierde plek in de tweede klasse B en draait bovendien goed mee in de periodestand. De Boer heeft dezelfde doelstelling meegekregen als zijn voorganger Ron Gerlof, die voor de winterstop zijn contract inleverde: een eindklassering in de top-5. “We willen meedoen om de prijzen,” zegt De Boer. “Alle credits voor wat Dennis in korte tijd heeft gedaan en ook Ron Gerlof. Het vertrouwen is er, dus we gaan vol voor de prijzen.”

Archieffoto: Henk Dil