Waterwijk staat met lege handen na duel met Victoria

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk haar eigen publiek tegen Victoria niet kunnen trakteren op een overwinning. De ploeg van Mo El Abddaloui speelde bij vlagen niet slecht, maar had veel moeite om op de goede momenten toe te slaan. Victoria won met 2-3.

Waterwijk startte sterk en daar had de tegenstander wel wat problemen mee. Uit een corner van Niels van der Zaal was een harde schuiver echter geen probleem voor de Victoriagoalie. De gasten, met aardig wat technisch vermogen in de ploeg, zetten Waterwijk na zo’n half uur spelen toch aardig onder druk. Vijf minuten later had Waterwijk wel op voorsprong moeten komen, maar de inzet van Niels van der Zaal werd knap gestopt door de doelman. In de 38e minuut dan toch de voorsprong voor Waterwijk. Een aanval over rechts via Yosef Disi kwam bij Ryan Inge die de doelman van Victoria door de lucht passeerde 1-0. Deze stand was dan ook verdiend voor de thuisclub. Voor de rust nog wat schoten op doel maar goals bleven vooralsnog uit.

In het tweede bedrijf kwam Victoria sterk uit het kleedlokaal, de ploeg van trainer Robert Roest wilde snel zaken doen en zette Waterwijk behoorlijk onder druk. In de 60e minuut werd dat dan ook beloond. Ralf Schipperijn van Waterwijk ging de fout in en Victoria kreeg een penalty. Rik Langhout schoot vanaf 11 meter raak: 1-1. Victoria bleef druk houden en maakte in de 75e minuut ook nog de 1-2 door Bram van den Berg. Waterwijk-trainer Abdallaoui wisselde twee spelers en kwam er meer vaart in het spel van Waterwijk. In de slotfase kreeg Waterwijk dan ook loon naar werken en maakte Haid Rida de dik verdiende gelijkmaker 2-2. Dat leek de uitslag te worden, maar Victoria kreeg in de slotminuut nog een corner. Die werd hard voorgegeven en Emmanuel Emmas haalde genadeloos uit: 2-3. Waterwijk had geen tijd meer om nog langszij te komen en leed zo een nederlaag, waar het zeker aanspraak mocht maken op een punt.

Waterwijk-coach Mo El Abdallaoui vond ook dat Victoria teveel kreeg: “Gezien de gehele wedstrijd was een puntenverdeling terecht geweest en de strafschop vond ik veel te zwaar gestraft maar verder floot de arbiter een goede wedstrijd”. Waterwijk zakt weer een paar plaatsen op de ranglijst en Victoria houd de subtop inzicht.

Tekst: Herman de Wit