Waterwijk strandt bij competitiegenoot De Bilt

Het bekeravontuur van Waterwijk is geëindigd in De Bilt. In de vierde ronde ging de zaterdag tweedeklasser met 2-0 onderuit bij de competitiegenoot.

“We waren gelijkwaardig, konden deze wedstrijd winnen, maar dan moet je top zijn. Wij waren niet helemaal top”, zei assistent-trainer Dennis van Veen, die de afwezige Mark de Boer (werkverplichtingen) verving. Voetballend deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De Bilt was net even wat feller, energieker en balvaster dan de Almeerders. “Wij waren in de laatste fase vooral slordig. Te snel de steekbal willen geven of slordige breedteballen. Daar waren we niet goed genoeg in.”

Na een kwartier keek Waterwijk tegen een 1-0 achterstand aan. Uit een strafschop, veroorzaakt door verdediger Roy de Vries vanwege vasthouden, schoot Sam Eerdmans raak. Enkele minuten later zagen de bezoekers Mitch Vogel geblesseerd uitvallen. De aanvaller was afgelopen weekend nog goed voor twee doelpunten, maar twee duels in vier dagen bleek na een lange revalidatie teveel van het goede.

Waterwijk richtte zichz op na de tegentreffer en dacht rond het halfuur zelf ook een penalty te krijgen. Selcukhan Okay werd na een goede individuele actie gevloerd, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. De Almeerders moesten in de achtervolging en drukten FC De Bilt naar achteren. Toch waren de betere kansen voor de thuisploeg. Een aantal keer hield doelman Gianni Hermans zijn ploeg op de been, totdat hij kansloos was op een volley van Robin Noteboom. “Werkelijk een prachtige goal”, moest Van Veen bekennen.

Ondanks een slotoffensief lukte het de gasten niet om de spanning terug te brengen. “Over de gehele wedstrijd gezien is De Bilt de terechte winnaar. Het is jammer omdat je zo ver bent gekomen, maar we komen hier beter uit. We hebben nog alles voor te spelen in de competitie. De Bilt komt nog een keer naar ons toe, een mooie uitdaging om het recht te zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Piet van Bemmelen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)