Waterwijk zet met promotie kroon op seizoen

Waterwijk is gepromoveerd naar zondag derde klasse. De ploeg van Ben Vis volbracht ook de laatste hindernis in de nacompetitie door met 2-4 te winnen bij RCH. Eerder werden UVV en FC Purmerend al verslagen.

De hele wedstrijd lang kon RCH slechts weinig grip krijgen op de dadendrang van Waterwijk. Een loepzuivere vrije trap van Quin Hulsken leverde na acht minuten nog niet de gewenste openingstreffer, in de twintigste minuut was het wel raak. Nu was Hulsken de aangever op Frank Vlietstra voor de 0-1. RCH had weinig in te brengen en liep steeds achter de feiten aan. De thuisploeg kwam niet verder dan een schot van Virgil Moal dat bekwaam werd gepareerd door Waterwijk-doelman Maikel Koelink.

Toen Waterwijk na 23 minuten de voorsprong verdubbelde via Randy Peaper was de ban helemaal gebroken en kwamen er een hoop mogelijkheden voor de Almeerders. Eerst zag Ralph Schupperijn zijn schot gestopt worden door RCH-sluitpost Milko Snijders en even later liet Hulsken een enorme mogelijkheid onbenut. Zo’n tien minuten voor de rust viel de derde treffer wel. Diezelfde Hulsken speelde zich uitstekend vrij en haalde van twintig meter verwoestend uit: 0-3. Daarmee zaten de Almeerders op rozen.

Na de hervatting kwam RCH een stuk vaker in de buurt van het doel van Waterwijk om de spanning nog een beetje terug te brengen. Een kopbal van Xander Roosen trof geen doel, in de 55ste minuut zorgde Sergio Burke wel voor de 1-3. Waterwijk liet het na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien via Odai Disi, die de paal vond. Met nog een kwartier op de klok schrokken de gasten toen RCH-invaller Rob Niedekker de aansluitingstreffer maakte: 2-3.

De Heemstedelingen kozen vol voor de aanval en daar speelde Waterwijk goed op in. Een goede tegenaanval werd middels een pittige overtreding bestraft met een strafschop, die Waterwijk-aanvoerder Frigri Ghoudou verzilverde: 2-4. Daarmee was de promotie definitief binnen.

“We hebben het waargemaakt en zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd”, zei de tevreden trainer Ben Vis na afloop. “Na de 2-3 van RCH hebben wij het weer opgepakt en beloonde mijn ploeg zich met dit resultaat. Daar ben ik super trots op.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de overige programma’s in de nacompetitie zondag.