Home / Zondag 4f / Waterwijk wil met nieuw zondag 1 team basis leggen voor de toekomst

Waterwijk wil met nieuw zondag 1 team basis leggen voor de toekomst

Bij ASC Waterwijk is met het eerste team van de zondag goed bezig. Nadat vorig seizoen het zondagteam niet aan de competitie deelnam had men dit seizoen andere plannen. Met een jeugdteam dat doorgekomen is heeft men het plan voor de toekomst een eerste zondagteam klaar te stomen om ook op zondag weer hogere ogen te kunnen gooien. Het momenteel in de zondag vierde klasse uitkomende team draait nog niet zoals men zou willen, maar er zit een stijgende lijn in.

Tijd nodig

Het was even wennen maar het gaat steeds beter, daar is wel tijd voor nodig zegt assistent trainer/coach Jake Andreas. Hij heeft samen met Geruilo Koenders de leiding heeft over het enthousiaste team. Voor de winterstop ging het nog niet crecendo met het team maar na de winterstop pakte men een overwinning op Kismet. Het doel is zich te handhaven in de vierde klasse. Andreas: “Door tweemaal in de week intensief te trainen en voor de wedstrijd zich goed te focussen op onze tegenstander moet dit haalbaar zijn, verder is de sfeer uitstekend wat voor de groep erg belangrijk is en geeft extra positiviteit binnen het team”, zegt de coach. Hij vindt dat zijn team de ambitie heeft om hogerop te komen. “Ook in de tweede helft van de competitie zullen we zeker nog duels verliezen, maar dat is vaak het eerste seizoen bij een nieuw team.”

Positiviteit

Het bestuur van Waterwijk is positief over de ontwikkeling. Technisch Manager Sebastiaan Steur: ”Dit is goed voor de club om weer een eerste zondagteam te hebben, het is ook een zeer positieve selectie met twee trainers die goed bij de groep passen. Als club zullen wij dit zeker steunen, om voor de toekomst weer een zondagteam te hebben dat tot prestaties in staat is. We kijken daar met z’n allen zeker naar uit.”

Komende zondag kan men in een thuiswedstrijd tegen Aurora proberen om de tweede overwinning na de winterstop binnen te halen.

Tekst: Herman de Wit
Foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)