Home / Zondag 4f / Waterwijk zondag pakt tweede winst

Waterwijk zondag pakt tweede winst

In de zondag vierde klasse F heeft Waterwijk de tweede seizoenszege te pakken. De Almeerders versloegen De Dreef met 3-0 en kwamen hiermee op zes punten uit 9 duels. Men staat nu voorlaatste en gelijk met De Dreef en Geinburgia. De Dreef speelde wel een wedstrijd minder en Geinburgia juist een wedstrijd meer.

De zeer jonge ploeg van Waterwijk moest in de beginfase nog even zoeken, maar kwam na een kwartier beter in de wedstrijd. Wel moest Waterwijk-doelman Milan Hohage eerst nog handelend optreden. Hij behoedde zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd voor een achterstand. Later pakte de ploeg van coach Jake Andreas het anders aan. Hierdoor ging het beter lopen en kwam De Dreef vaker in gevaar. Er kwamen meerdere kansen en een daarvan trof doel. Lucas Postuma rondde een aanval met het hoofd af: 1-0.

Na de hervatting kwam de tegenstander fel uit de startblokken en moest Waterwijk alle zeilen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Later pakte de Almeerders de draad weer op en verdubbelde men de voorsprong. Jorge van Eck kwam goed door en zijn voorzet werd door Lorenzo van Huizen binnen gekopt. Waterwijk bleef hierna druk houden op het doel van de gasten en kreeg dan ook loon naar werken. Dean van Rooij was de man die de 3-0 voor Waterwijk maakte en besliste het duel. De ploeg klom door de zege een plek op de ranglijst. Volgende week wacht een wedstrijd tegen Riverwijkers.

Waterwijk-coach Andreas: “We komen de laatste weken steeds beter in ons spel en dat werd nu weer eens beloond. Met deze jonge ploeg in combinatie met ook wat routine begint het er op te lijken, maar we zijn er nog lang niet. Deze wedstrijd was genieten en dat hebben we na afloop dan ook gedaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend