Home / Algemeen / Wederom winst voor Ajax

Wederom winst voor Ajax

Na een hoopvolle tweede helft vorige week in Emmeloord van Ajax, waar de prima ingevallen Tristan Buis ervoor zorgde dat Ajax drie punten mee naar huis nam, mocht Ajax aantreden AZSV. Ook die ploeg was gestart met een zege.

Op een zonovergoten, maar ook broeierig sportpark de Toekomst begon Ajax met Tristan Buis en Kaj de Jong in de basis ten opzichte van vorige week. De Amsterdammers kenden een uitstekende start. Na dik 4 minuten spelen verzond Serghino Sanches en uitstekende pass door het hart van de Aaltense defensie, waar Kaj de Jong net even alerter op reageerde dan de laatste man van AZSV. Die verslikte zich in de bal en zo kon vervolgens De Jong dus alleen op doelman Jasper te Kolske afgaan. Hij passeerde de goalie met en bekeken schuiver (1-0).

Het wedstrijdbeeld was daarna wat rommelig, in de eindfase ging er bij beide teams net te veel mis. Toch waren de bezoekers in de 15e minuut voor het eerst dreigend in de buurt bij Virgil Deen. Het was Chris Verheul die het eerste schot binnen de palen afvuurde op de Ajax goalie. Het stugge en robuuste AZSV stond zijn mannetje en Ajax moest heel veel arbeid verzetten om de defensie van AZSV te verrassen, wat maar mondjesmaat gebeurde. Maar wat al eerder vermeld is: beide teams kregen voor hun inzet en arbeidsethos en dikke voldoende, maar de precisie en op de beslissende momenten de juiste keuzes maken daar ontbrak het nog wel eens aan. Daardoor viel er voor beide doelen niet veel te beleven en was het wachten tot de slotfase van de eerste helft.

Eerst kwam Dennis Trefilov in kansrijke positie na een prima pass van Buis. Maar de revelatie van sv de Meer van vorig seizoen moet nog wennen aan het tempo in de Vierde Divisie. Hij treuzelde te lang, zodoende kon op het laatste moment de bal nog worden geblokkeerd. Een andere nieuwkomer die tijdens de voorbereiding al een prima indruk maakte, gaf in de 43e minuut het goede voorbeeld van hoe je jezelf in de basis kan spelen, namelijk Akram Chentouf overgekomen van vv Sliedrecht. De heerlijke crossbal van Chentouf vanaf het middenveld naar de rechter buitenkant waar Kaj de Jong geheel vrij stond was om in te lijsten. De Jong mocht vervolgens op doelman te Kolske mocht afgaan en jaagde de bal in de verre hoek: 2-0.

Na de pauze begon Ajax wederom uitstekend. De Jong had de 3-0 op de schoen, maar werd net voor hij kon uithalen van de bal gelopen. Ajax controleerde, maar ondervond veel weerstand van AZSV. Ondertussen vielen Luuk Slegt en Roy Deken in voor Akram Chentouf en Dennis Trefilov. Na 66 minuten was Serghino Sanches over de linkerkant op weg naar het doel, maar hij stuitte op de uitgekomen doelman. Ook verder in het duel werd er niet meer gescoord.

Na twee duels gaat Ajax samen met Swift aan kop. Beide Amsterdamse ploegen hebben als enigen een score van 6 punten uit 2 duels. Komende week mag Ajax op bezoek bij DHSC, waar oud-Ajacied Lars Middelwijk speelt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Tekst: Marcel Wagenmakers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)