Weer geen hoofdklasse voor Swift ondanks winst op Deltasport

Voor het tweede jaar op rij is Swift er niet in geslaagd om via de nacompetitie te promoveren naar de zeer interessante hoofdklasse A. Ondanks de 1-0 zege op Deltasport uit Vlaardingen blijven de Amsterdammers in de eerste klasse. Swift moest met twee doelpunten verschil winnen om te promoveren. Nu promoveert SHO naar de hoofdklasse.

Deltasport, dat al was uitgeschakeld, werd gesteund door zo’n honderd SHO supporters en spelers. In het eerste bedrijf heeft Swift de kans laten liggen om verder afstand te nemen. Het bleef bij slechts een treffer. Tijs Boeting reageerde attent nadat doelman Tobias Duifhuijsen een vrije trap van Tim Steij los liet. Dat was na een kwartier spelen. In de openingsfase hadden de Amsterdammers al voldoende kansen gehad. Tobias Kuijvenhoven had een grote kans op de openingstreffer, maar de aanvallende middenvelder zag zijn inzet net naast gaan. Aanvoerder Hasse Bosboom kopte een vrije bal ruim naast en Tijs Boeting raakte de binnenkant van de paal.

Oostermeijer weds

De 1-0 voorsprong was een magere afspiegeling. Na rust begon Swift vooral tegen zich zelf te spelen. De tijd tikte weg en de aanhang van SHO werd steeds fanatieker en ook Deltasport-trainer Ton Pattinama coachte in de tweede helft veel fanatieker dan in de eerste helft.

teleurstelling Bouagbha

Kansen kreeg Swift nauwelijks na rust. De grootste kans kwam van de voet van Steij. De aanvaller draaide goed naar binnen en raakte de buitenant van de paal. Rutger de Vries timede niet goed en kon daardoor van zo’n tien meter niet goed uithalen. Vele meer kansen kregen de Amsterdammers niet. Deltasport kon tien minuten voor tijd de wedstrijd beslissen, maar Jordao Pattinama faalde oog in oog met Bogdan Constantin.

teleurstellimng Bodgan

Het bekende slotoffensief bleef uit. Er was wel wat druk en Deltasport trok zich terug rond de eigen zestienmeter. Kansen kwamen er niet meer. Na de drie minuten extra tijd viel alle hoop in duigen. Swift speelt komend seizoen weer in de eerste klasse.