Westmaas: Geruisloos in de basis bij De Dijk

Met het doelpuntengekletter van Dennis Kaars en de creativiteit van jongens zoals Chakib Tayeb en Achmed Ahahaoui valt Kevin Westmaas niet altijd op, maar de ervaren verdediger heeft zich op bijna geruisloze wijze ontwikkeld tot een vaste waarde bij De Dijk. Bijna wekelijks prijkt zijn naam op het opstellingenformulier.

Afgelopen zondag tijdens de ontmoeting met Jong FC Den Bosch (3-0) verscheen zelfs zijn naam op het scorebord. “Dennis raakte de bal niet lekker. Daardoor kwam hij voor mijn rechtervoet”, glimlacht Westmaas. De linksback dacht niet na en haalde uit. “Dennis had immers al twintig keer gescoord.”

De 29-jarige Westmaas heeft het uitstekend naar zijn zin aan de Schellingwouderdijk. Via de amateurs van Ajax, Rijnsburgse Boys – waar hij vier jaar speelde – en DOVO belandde hij aan het begin van het seizoen bij De Dijk. “Ik heb aan het einde van het vorige seizoen gewikt en gewogen toen ik door De Dijk werd benaderd”, vervolgt Westmaas, die voorheen altijd voor zaterdagclubs speelde. “Gelukkig wist ik al een beetje hoe hoog het niveau bij De Dijk lag, omdat ik tegen ze speelde in de beker. Dat maakte de keuze makkelijker. Daarnaast woon ik zelf ook in Amsterdam.”

Foto Rob Beense | Kevin Westmaas in duel met Hassan Aanzi van OFC
Foto Rob Beense | Kevin Westmaas in duel met Hassan Aanzi van OFC

Hoewel Westmaas een vaste waarde is bij de koploper uit de Derde Divisie zondag is hij nog niet helemaal tevreden. “In eerste instantie word ik opgesteld om mijn verdedigende taken uit te voeren, maar ik wil graag wat meer in aanvallend opzicht bijdragen aan het team. Zoals afgelopen zondag tijdens het duel met Jong FC Den Bosch. Ik kwam toen mee op en scoorde. Dat geeft ook extra voldoening. Ik merk overigens dat het steeds beter gaat en dat ik me steeds beter weet aan te passen aan het systeem dat De Dijk speelt.”

Eerder speelde hij in de regio al bij de amateurs van Ajax. “Op De Toekomst heb ik veel geleerd. Ik kwam daar als jong broekie en mocht spelen in een team met allemaal talenten. Daarbij speelden we ook nog in de Hoofdklasse, dat destijds het hoogste amateurniveau was. Een mooie investering.”

Inmiddels hoort Westmaat bij de meer ervaren spelers. Net zoals een groot deel van de selectie van De Dijk. “We hebben een uitgebalanceerde groep met 23 spelers, die niet veel voor elkaar onder doen. Natuurlijk is Dennis Kaars met zijn doelpunten de blikvanger, maar als hij zou vertrekken naar Sparta Rotterdam maken wij nog steeds volop kans om kampioen te worden in de Derde Divisie. We hebben nog genoeg jongens die een goal kunnen maken. Zo heeft middenvelder Zwarthoed vorig jaar meer dan tien keer gescoord. Daarnaast vinden ook jongens als Nabil el Gourari en Tayeb makkelijk het net.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!